Με Κουτσούμπα ο αγιασμός των σχολείων στη Μαλεσίνα. Ξεκίνησε η λειτουργία του ΕΕΕΚ. (video)

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Περίπου 2000 μαθητές του δήμου Λοκρών επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία τους για το πρώτο κουδούνι.
Ο πρώτος αγιασμός έγινε στο 1ο Δημοτικό σχολείο της Μαλεσίνας. Οι χαρούμενες φωνές των παιδιών ζωντάνεψαν το χώρο.
Ο αγιασμός τελέστηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που μιλώντας σε μαθητές, δασκάλους και γονείς ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά. Στην συνέχεια στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση.

Παρών ήταν επίσης ο ανεξάρτητος βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης.
Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. κ. Συμεών τέλεσε τον Αγιασμό στο 2ο δημοτικό σχολείο της Μαλεσίνας και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευση και Καταρτισης. Ο κύριος Συμεών ευχήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα καλή σχολική χρονιά και ζήτησε από τους μαθητές να είναι ενωμένοι για να προοδεύσουν οι ίδιοι και ο τόπος τους.

Στον δήμο Λοκρών λειτουργούν 32 σχολεία. Φέτος για πρώτη φορά λειτουργεί και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές επισημαίνει πως η δημοτική αρχή είναι στο πλευρό της σχολικής κοινότητας. Εξέφρασε όμως και το παράπονο του καθώς στον δήμο Λοκρών δεν επιλέχθηκε κανένα σχολείο στο πρόγραμμα Μάριεττα Γιαννακου προκειμένου να γίνουν εργασίες.

Στη Μαλεσίνα βρέθηκε και ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κώστας Σπαλιώρας, που στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία του νέου ΕΕΕΚ.








