ReArm Europe – Turkaegean – Island Cyprus

Το δόγμα της επίσημης επιθετικής στρατηγικής της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζει τα επεκτείνεται με διάφορους τρόπους “σκληρής και ήπιας ισχύος”
1. ReArm Europe
Εάν η Τουρκία λάβει ένα μεγάλο κομμάτι των πιστώσεων του 35% των 150 δις ευρώ για τις Αμυντικές Βιομηχανίες από την ΕΕ που προορίζονται για τρίτες χώρες, το οποίο μπορεί να είναι μαζί με ΗΠΑ, ΗΒ περίπου 52,5 δις ευρώ, οι πιστώσεις αυτές θα διατεθούν από την Τουρκία για έρευνα – καινοτομία – ενίσχυση στα ήδη αμυντικά της προγράμματα για αεροσκάφη 5ης γενιάς KAAN, Baykar – UAVs, πυραυλικών συστημάτων και κατασκευής φρεγατών και άλλων πλοίων.
Επιπλέον οικονομική ενίσχυση της τεχνολογίας Leonardo – Piaggio Aerospace μέσω reArm θα δώσει στην Τουρκία μεγάλη τεχνογνωσία σε ραντάρ και κινητήρες αεροσκαφών που υπολείπεται χαρακτηριστικά, μέσω “γέφυρας” Ιταλίας.
Εάν η Ελληνική Εξωτερική Πολιτική και Κύπρου δεν κατορθώσει να αφήσει έξω από το Rearm την Τουρκία, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ότι σε μικρό χρονικό διάστημα η Τουρκία θα δύναται να παράγει δικά της αεροσκάφη κυρίως για την ενίσχυση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Επομένως, ακόμα και εάν η Ελλάδα αποκτήσει μετά το 2030 τα 20 + 20 F 35 η Ελλάδα θα έχει συνολικά 240 αεροσκάφη σύνολο,
ενώ η Τουρκία μαζί με τα 120 νέα F 16 (40 νέα + 80 εκσυγχρονισμό) θα έχει 270 αεροσκάφη νέας τεχνολογίας, συν ενδεχομένως τα 40 Eurofighter 310 σύνολο (μέσω ΗΒ και Γερμανίας), συν τα δικά της σύγχρονα αεροσκάφη
2. Turkaegean
Στο ίδιο μήκος κύματος της Γαλάζιας Πατρίδας κινείται η καμπάνια Turkagean ώστε να αποδυναμώσει τον τουρισμό των Ελληνικών Νησιών.
Με την καμπάνια “Turkaegean” η Τουρκία από το 2021 προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες που αγαπούν το Αιγαίο, προβάλλοντας τα χαρακτηριστικά των Ελληνικών Νησιών (ήλιος, θάλασσα, αξιοθέατα, μεσογειακή κουζίνα) σε πολύ χαμηλότερες τιμές και έτσι παρουσιάζεται ως εναλλακτική φτηνή λύση διακοπών για Ευρωπαίους
Το 2023 η Τουρκία είχε 50 εκατ τουρίστες και η Ελλάδα 33 εκατ τουρίστες ενώ το 2024 η Ελλάδα είχε 36 εκατ τουρίστες ενώ η Τουρκία 62 εκατ τουρίστες
3. Island Cyprus
Η τουριστική καμπάνια Island Cyprus (όπως ακριβώς η μεθοδολογία turkaegean), αναπτύσεται συνεχώς από το ψευδοκράτος, με την χρησιμοποίηση του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου, όλων των πτήσεων μέσω Τουρκίας (Turkish, Pegasus, Ajet, Sun Express από πολλές μεγάλες πόλεις της Τουρκίας), οι οποίες παρακάμπτουν τις κυρώσεις του ΟΗΕ.
Εκτιμάται ότι με τον αυξανόμενο τουρισμό στα κατεχόμενα, σταδιακά θα αποδυναμωθεί ο τουρισμός της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα ενισχύεται η οικονομία του ψευδοκράτους.
Το 2024 το ψευδοκράτος είχε 1,8 εκατ περίπου τουρίστες έναντι 4 εκατ τουριστών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η συνεργασία Ελλάδας Κύπρου μέσα στην ΕΕ επιβάλεται να ευαισθητοποιήσει ΑΜΕΣΑ τους Ευρωπαίους εταίρους,
να καταγγείλει τα συμφέροντα της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας σε θέματα “σκληρής και ήπιας ισχύος”
και να αντιληφθεί ότι οι κινήσεις “καλής θέλησης” εκλαμβάνονται ως αδυναμία από την Τουρκία.