Τελευταίες Ειδήσεις

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος βρέθηκε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τις επισκέψεις στα υπουργεία.Η ενέργεια είναι η αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής πολιτικής, τόνισε, αναφερόμενος στη γεωπολιτική θέση της χώρας.

Ιδιαίτερη αναφορά επιφύλαξε ο Πρωθυπουργός στο πρόβλημα του Ασωπού, μια περιοχή που ο ίδιος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει επισκεφθεί τόσο ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όσο και παλαιότερα. Είπε χαρακτηριστικά ότι στον Ασωπό έγιναν μεγάλα περιβαλλοντικά εγκλήματα και ότι η περιοχή έχει αντιμετωπίσει απίστευτη αδράνεια και αδιαφορία. «Εμείς προχωρούμε σε εκτεταμένους περιβαλλοντικούς ελέγχους» σημείωσε χαρακτηριστικά και σε έργα αποκατάστασης των ρυπασμένων εδαφών και του υδροφορέα. Προανήγγειλε συγκεκριμένα νέα μονάδα επεξεργασίας υγρών και βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή, ως κομμάτι μιας συνολικής λύσης που θα έρθει μέσα από τη δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου, την οποία προχωρεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσα από σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης με κοινοτική χρηματοδότηση.

 {media id=18056,layout=solo}

Δήλωση Μπακογιάννη για την αναφορά του Πρωθυπουργού στον Ασωπό

mpakogiannisΜε αφορμή την αναφορά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την εξυγίανση του Ασωπού και την ανάπτυξη της περιοχής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η αναφορά του Πρωθυπουργού, σήμερα, στο πρόβλημα του Ασωπού αλλά και στο σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εξυγίανση και την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Χαίρομαι γιατί εμείς εδώ, στη Στερεά, δώσαμε όλοι τα χέρια και ξεκινήσαμε τον αγώνα για τον Ασωπό μας. Όσο περισσότεροι συμμετέχουν σοβαρά και υπεύθυνα στον αγώνα αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα πετύχουμε τον στόχο μας. Εύχομαι να υλοποιηθεί και η δέσμευση του Πρωθυπουργού για τη χρηματοδότηση του σχεδίου μας».

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.