Στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ξεκίνησε η συζήτηση, του νομοσχεδίου με τίτλο: «Μέτρα Προώθησης των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας».


Στο πλαίσιο της ακρόασης των εξωκοινοβουλευτικών φορέων που σχετίζονται με τον τομέα της παιδικής προστασίας, συμμετείχε και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.


Στις τοποθετήσεις του, ο Πρόεδρος του Κέντρου, Θεόδωρος Δημόπουλος έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο, παιδοκεντρική προσέγγιση το οποίο και θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την επικράτηση της οικογενειακού τύπου φροντίδας αντί της στατικής και εσωστρεφούς ιδρυματικής φροντίδας.
Αναφορικά με τις ενστάσεις και τους εγειρόμενους προβληματισμούς που υφίστανται, επεσήμανε ότι αυτοί αντιβαίνουν συνταγματικές και άλλες διατάξεις του εθνικού μας δικαίου, αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ψηφίσματα σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αντίκεινται τεκμηριωμένων επιστημονικών ευρημάτων και αποτελούν τροχοπέδη για την επανασύνδεση των παιδιών με το οικογενειακό πλαίσιο.


Συνοψίζοντας, ο κ. Δημόπουλος, σημείωσε ότι το παρόν νομοσχέδιο δεν κάνει τίποτε παραπάνω από το να λαμβάνει υπ’ όψιν του μία πραγματικότητα, χωρίς από την άλλη να κάνει εκπτώσεις στον εξονυχιστικό έλεγχο της διαδικασίας, με την οριζόντια ψηφιοποίηση της, την ύπαρξη δικλείδων ασφαλείας, ενδελεχών αξιολογήσεων για την εξακρίβωση της ύπαρξης των απαιτούμενων ικανοτήτων των υποψηφίων αναδόχων γονέων.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.