doha.JPG b2Η κλιματική αλλαγή δεν είναι ο κύριος λόγος της μετανάστευσης σήμερα αλλά θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον, εκτιμούν οι κάτοικοι τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.000 κατοίκων της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Νορβηγίας διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί σήμερα σημαντικό λόγο για μαζική μετανάστευση, αλλά σχεδόν το 40% πιστεύουν ότι αυτή θα οδηγήσει σε μια αύξηση του αριθμού των μεταναστών στο μέλλον.

Η έρευνα, η οποία εκπονήθηκε από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία σε συνεργασία με οργανισμούς στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Νορβηγία, είχε στόχο να μελετήσει τις αντιλήψεις των πολιτών τεσσάρων χωρών για την κλιματική αλλαγή και πως αυτές συσχετίζονται με την επιστήμη, τη δημόσια πολιτική, τις ανανεώσιμες πηγές και τη μετανάστευση.

Η έρευνα είναι μια από τις πρώτες που καταγράφουν τις απόψεις Ευρωπαίων για την κλιματική αλλαγή ως πιθανό καταλύτη για τη μετανάστευση, δήλωσε ο Νικ Πίτζον, καθηγητής του Κάρντιφ και επικεφαλής της έρευνας.

Το πρόβλημα είναι ότι "είναι σχεδόν αδύνατο να φανεί και αδύνατο να αποδειχθεί" ότι η κλιματική αλλαγή συμβάλλει σημαντικά στη μετανάστευση, είπε ο Πίτζον ενώπιον ενός πάνελ που συζήτησε τα ευρήματα της έρευνας.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων και στις τέσσερις χώρες--σε ποσοστό από 54% στη Γερμανία ως 70% στη Γαλλία--διαφωνούν ότι η κλιματική αλλαγή προκαλεί μετανάστευση. Λίγο περισσότεροι, ωστόσο, θεωρούν ότι η χώρα τους μπορεί μελλοντικά να βιώσει κύματα μετανάστευσης που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, περιλαμβανομένου του 57% των ερωτηθέντων στη Νορβηγία.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ

Σε μια από τις βασικές διαπιστώσεις της έρευνας, η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων και στις τέσσερις χώρες απάντησαν ότι το κλίμα αλλάζει και γι αυτό ευθύνεται εν μέρει ο άνθρωπος. Σχεδόν το 60% σε κάθε χώρα απάντησε ότι η χώρα του ήδη βιώνει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ωστόσο, μόνο περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων από την κάθε χώρα γνώριζε ότι η μεγάλη πλειονότητα των επιστημόνων συμφωνεί πως η ανθρώπινη δραστηριότητα--από την καύση των ορυκτών καυσίμων ως την αποψίλωση των δασών--είναι η κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής.

Οι πολίτες της Νορβηγίας και της Γαλλίας εμφανίστηκαν πιο ενήμεροι για την κλιματική αλλαγή και τις αιτίες της σε σχέση με τις άλλες χώρες. Επίσης ήταν πιο αισιόδοξοι ως προς την ικανότητα της χώρας τους να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, διαπίστωσε η έρευνα.

Οι Ευρωπαίοι γενικώς υποστηρίζουν μια σειρά από πολιτικές επιλογές με στόχο τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, αποφαίνεται η έρευνα. Η αύξηση των πηγών ανανεώσιμης ενέργειας και η κρατική επιδότηση για συστήματα μόνωσης των σπιτιών, για παράδειγμα, ήταν δημοφιλείς απαντήσεις μεταξύ των ερωτηθέντων και στις τέσσερις χώρες.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες εξάλλου συμφωνούν με την παροχή οικονομικής βοήθειας από τις χώρες τους προς εκείνες του αναπτυσσόμενου κόσμου για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

H Συμφωνία του Παρισιού του 2015 για την κλιματική αλλαγή είχε μεγάλη απήχηση μεταξύ των ερωτηθέντων. Σχεδόν τα δύο τρίτα στηρίζουν την επικύρωσή της από τη χώρα τους.

Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι θα πρέπει να υπάρξουν "υψηλά οικονομικά πρόστιμα" για τις χώρες που αρνούνται να την επικυρώσουν. Η συμφωνία στοχεύει στον περιορισμό της θέρμανσης του πλανήτη σημαντικά κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου μέσα από τη συνεργασία σχεδόν 200 χωρών.

 

Πηγή: news.gr

×
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

1.    Η «STAR Α.Ε.», Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδας, που εδρεύει στο 4οχλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών, (εφεξής καλούμενη Διοργανώτρια), διοργανώνει διαγωνισμό, σύμφωνα με την κατωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία, όπου θα διανεμηθούν δώρα μέσω κληρώσεως. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα μέσω των ιστοσελίδων του σταθμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr.

2.    Δικαίωμα συμμετοχής μπορούν να αποκτήσουν όσα φυσικά πρόσωπα διαμένουν στην Ελλάδα. (στο εξής οι «Δικαιούμενοι Συμμετοχής ή Συμμετέχοντες»). Για όσους συμμετέχοντες δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη γονικής συγκατάθεσης. Αποκλείονται από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι εργαζόμενοι στη STAR Α.Ε., τα μέλη της οικογένειας τους καθώς και τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στην διαχείριση της εν λόγω προωθητικής ενέργειας.

3.    Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό γίνεται με τους εξής τρόπους:
Οποιοσδήποτε, Δικαιούμενος Συμμετοχής, που εισέρχεται στις διευθύνσεις www.tvStar.gr και www.starsports.gr,  έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στην κλήρωση για τα δώρα, εφόσον κάνει:
•    Like στη σελίδα του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο facebook
•    Like στη δημοσίευση και
•    Share (κοινοποίηση) της δημοσίευσης στο χρονολόγιό του.

4.    Οι νικητές του διαγωνισμού θα προκύψουν από κλήρωση, μέσω της πλατφόρμας random.org, μεταξύ των εγκύρων συμμετοχών, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του.

5.    Τα δώρα είναι προσωπικά, ανεπίδεκτα μεταβιβάσεως και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

6.    Οι τυχεροί/τυχερές θα ενημερώνονται από τη δημοσίευση των ονομάτων που θα αναρτάται στις ιστοσελίδες του διαγωνισμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr. Οι βεβαιώσεις για τα δώρα θα παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλου σχετικού αποδεικτικού, από τα γραφεία της STAR Α.Ε.
(Πληροφορίες: 22310 46725 /  Καθημερινά: 12:30 – 13:30 & 19:00 – 20:00) 

7.    Οι τυχεροί/τυχερές θα πρέπει να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για τα δώρα  τους εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης των ονομάτων. Μετά το πέρας των επτά (7) ημερών το δώρα θα παραλαμβάνουν οι επιλαχόντες. Ομοίως, σε περίπτωση που δεν επαληθευτεί η εγκυρότητα της συμμετοχής του νικητή.

8.    Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώσει τα ονόματα των τυχερών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, σε οποιοδήποτε έντυπο ή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και να προβεί σε διαφημιστική εκμετάλλευση κάθε σχετικού γεγονότος. Οι συμμετέχοντες, δια της υποβολής δήλωσης συμμετοχής συναινούν ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα για τη δημοσίευση του ονόματός τους ή για τη χρήση του σε σχετικό διαφημιστικό πρόγραμμα χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης. Αναφορικά με τα στοιχεία των συμμετεχόντων, θα τηρηθεί από τη Διοργανώτρια απόλυτη εχεμύθεια και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα απολύτως λόγο παρά μόνο για τους λόγους που αναφέρονται στο παρόν. Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το email των συμμετεχόντων για την αποστολή ενημερωτικού υλικού που αφορά τη συγκεκριμένη ενέργεια, ή σχετικές προωθητικές ενέργειες που πρόκειται να διεξαγάγει η ίδια. Η επεξεργασία όλων των δεδομένων θα γίνει με βάση τις διατάξεις του ν. 2472/1997 (Νόμος περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα).

9.    Η Διοργανώτρια τηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους της κλήρωσης ή να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης κατά την κρίση της, να παρατείνει ή να συντομεύσει τη διάρκεια του, ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της Ενέργειας και χωρίς προειδοποίηση, με την δημοσίευση νεότερης ανακοίνωσης στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες.
Οι ως άνω τροποποιήσεις θα είναι δεσμευτικές για όλους τους συμμετέχοντες.

10.    Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη εάν για λόγους που βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής και ελέγχου τους, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: προσβολή από ιούς υπολογιστών, παράνομη ενέργεια ή επέμβαση, απάτη, τεχνικά προβλήματα, επηρεάζεται προσωρινώς η ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού.

11.    Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιονδήποτε τρόπο τροποποίηση ή απόπειρα τροποποίησης των όρων του παρόντος, με σκοπό κυρίως την τροποποίηση ή αλλοίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή την επιρροή με αυτοματοποιημένο ή αθέμιτο μέσο της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή του καθορισμού του νικητή. Εάν αποδειχθεί ότι κάποιος συμμετέχων έχει αναδειχθεί νικητής παραβιάζοντας τους όρους του παρόντος, με απατηλά μέσα, δεν θα του απονεμηθεί το δώρο του ή θα απώλυται αυτοδικαίως κάθε δικαίωμα κατοχής του, η δε Διοργανώτρια στην περίπτωση αυτή επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της εναντίον του εν λόγω συμμετέχοντα.

12.    Οι παρόντες όροι θα είναι ανηρτημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια των διαγωνισμών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, που διατηρεί η διοργανώτρια στο διαδίκτυο.

13.    Οι παρόντες όροι διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο. Λαμβάνοντας μέρος στην κλήρωση, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι έχουν ανεπιφύλακτα αποδεχθεί και συμφωνήσει με τους δεσμευτικούς αυτούς όρους, κανόνες και προϋποθέσεις. Κάθε επιπλέον ανακοίνωση με οδηγίες για την συμμετοχή, θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr ή www.starsports.gr από την Διοργανώτρια και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτών των όρων.

14.    Η συμμετοχή στην κλήρωση προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων.

×
×
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.