fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να απαρτίζεται από ανθρώπους που πιστεύουν στη συνεννόηση και στη συνεργασία.

Η απλή αναλογική είναι μία ευκαιρία, διότι θα αναγκαστούμε να συνεργαστούμε, θα αναπτύξουμε σιγά- σιγά κουλτούρα συνεργασίας. Αυτό θα κάνει καλό και στην ίδια τη Δημοκρατία.
Η Στερεά Υπεροχής είναι ένας καθαρά Αυτοδιοικητικός Συνδυασμός που μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της ανάταξης της Στερεάς.
Αυτό θα καταστεί δυνατό μόνο με σχέδιο και συναίνεση και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, επικεφαλής της Παράταξής μας, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο, γιατί είναι ένας άνθρωπος που συνθέτει και δεν πολώνει.
Η Ανάπτυξη της Περιφέρειας περνάει μέσα από τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Προγράμματα κυρίως της Ευρώπης, αλλά και από αυτά που χρηματοδοτούνται από Εθνικούς Πόρους. Στον τομέα αυτό δεν τα πήγαμε και πολύ καλά τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω των ανεπαρκών ευρωπαϊκών πόρων ( εξαιτίας του στόχου 2), όσο και από την μικρή απορροφητικότητα, των έτσι κι αλλιώς μικρών σε μέγεθος προγραμμάτων.
Εμείς θα διεκδικήσουμε όλους τους πόρους που μας αναλογούν τόσο από την εσωτερική χρηματοδότηση, όσο και από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τους οποίους θα απορροφήσουμε και θα διαθέσουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ για το κοινό καλό, για το καλό της περιοχής, για το καλό των κατοίκων της Στερεάς και της Φθιώτιδας.
Σε αυτό το πλαίσιο θα επιδιώξουμε εκπόνηση, προώθηση και έγκριση ενός Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για τη Στερεά, που είναι εμφανές ότι το έχει ανάγκη.

Αυτό το σχέδιο μπορεί να περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:
- Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση που αφορά τις ιαματικές πηγές που είναι αρκετές στην περιοχή μας
- Αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου στη Γεωργία και όχι μόνο
- Ανάδειξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αξιοποίηση της για τουριστικούς, αλλά και Εκπαιδευτικούς λόγους. Για παράδειγμα οι εγκαταλελειμμένες Θερμοπύλες, μπορούν να γίνουν Παγκόσμιο κέντρο Ειρήνης και Πολιτισμού.
- Ανάδειξη του απείρου κάλους φυσικού περιβάλλοντος και του Ορεινού Χώρου
- Η ΠΕΛ μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης, ως κέντρο έρευνας και τεχνολογίας, αλλά και συμβουλευτικό κέντρο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και προώθησης των αγροτικών προϊόντων
- Το κομμάτι της σιδηροδρομικής γραμμής Λιανοκλάδι- Μπράλος μπορεί να ενταχθεί σε ένα σύνολο τουριστικής και όχι μόνο αξιοποίησης, καθότι αυτή η διαδρομή μαζί με την κοιλάδα του Νέστου είναι από τις ομορφότερες στη Χώρα
- Πρόγραμμα ουσιαστικής στήριξης της κτηνοτροφίας με δημιουργία υποδομών και στη μεταποίηση του πρωτογενούς παραγόμενου προϊόντος, με παράλληλη στήριξη και προώθηση προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ
- Ουσιαστική διασύνδεση και αξιοποίηση και για εμπορικούς διαμετακομιστικούς σκοπούς του συνόλου των δικτύων που διαπερνούν την περιοχή ( σιδηροδρομικό, οδικό, λιμένες) αυτό θα δημιουργήσει έναν κύκλο εργασιών που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή
- Πρόγραμμα Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής

Έχω βαθειά την πεποίθηση ότι τα προαναφερόμενα είναι ρεαλιστικά και μπορούμε να τα υλοποιήσουμε, γιατί εκτός από την μεγάλη αγάπη μας για τον τόπο, έχουμε γνώση και εμπειρία σε υψηλό επίπεδο διοίκησης, η οποία είναι αναγκαία ιδιαίτερα σήμερα που τα θέματα είναι πολυσύνθετα και πολυπαραγοντικά.
Με σοβαρότητα, κατάρτιση, αγάπη για τον τόπο και κυρίως σχέδιο, θα υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει.
Για να συμβεί αυτό πρέπει να έχουμε τη στήριξη όλων των Πολιτών της Στερεάς.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.