STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κατερίνα Μπατζελή, κατά την περιοδεία της στο Νομό Βοιωτίας, ανακοίνωσε τον κ. Κώστα Σωτηρόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο, πρώην Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Αντιδήμαρχο Λεβαδέων ως υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο.

V2Στο πλαίσιο της ανακοίνωσής της, τόνισε: ««Mε τη μακροχρόνια εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση, στην επιχειρηματικότητα και στην αγροτική παραγωγή, θα συμβάλλει συλλογικά και με τους άλλους συνυποψήφιους στην επίλυση αλλά και σχεδιασμό των σημαντικών παρεμβάσεων που χρειάζεται ο Νομός Βοιωτίας».
Κατά την περιοδεία της, η Κατερίνα Μπατζελή συναντήθηκε με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Λεβαδέων και τη Δήμαρχο, κα Γιώτα Πούλου, στην οποία συμφωνήθηκε ότι ο ρόλος της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να είναι διακριτός, να υπάρχει συνεχής διαβούλευση και αποφάσεις στην ίδια κατεύθυνση με διαφανείς διαδικασίες για την κατανομή των πόρων και έργων στις πόλεις - κυρίως από τους πόρους εκείνους που άμεσα διαχειρίζεται η Περιφέρεια. Επιπλέον, με στόχο να μην χαθούν έναντι άλλων περιφερειών οι αναπτυξιακές ευκαιρίες, κοινωνικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις που προβλέπονται για τις πόλεις, επισημάνθηκε ότι η επίσπευση των διαδικασιών για τα Προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης είναι απαραίτητη και αναγκαία.
v3 1Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου, επισημαίνοντας ότι όλοι οι υποψήφιοι αποτελούν «Επιλογή με άποψη και σχέδιο. Πολιτική με γνώση και ευαισθησία», ανακοίνωσε και τη συμμετοχή δύο νέων γυναικών επιστημονική παρουσία στον τομέα τους της κα Κατερίνας Βασιλείου –Ξηρογιάννη, μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Δίστομο, και της κα Πηνελόπη Τσιούτα, εκπαιδευτικού και νέας αγρότισσας από το Σχηματάρι .
Κατά τη συνάντηση της με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ορχομενού και τον κ. Κώστα Υπερήφανο, ο οποίος και με την εμπειρία του ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας συμφώνησαν ότι όταν υπάρχουν ώριμες μελέτες θα πρέπει να προηγούνται στις χρηματοδοτικές επιλογές της Περιφέρειας, και επιπλέον το θέμα του Πανεπιστήμιου Στερεάς πρέπει να επανέλθει στο τραπέζι των πολιτικών διαβουλεύσεων με την κεντρική εξουσία διότι αποτελεί φραγή της αναπτυξιακής πορείας της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση της με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ορχομενού, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Βασίλη Τσαγαλά και τα μέλη του ΔΣ, για την αγροτική παραγωγική κατάσταση της περιοχής, των νέων εναλλακτικών καλλιεργειών, των εμπορικών δραστηριοτήτων και των νέων επενδυτικών υποδομών του Συνεταιρισμού, που είναι πρότυπο λειτουργίας.

Τέλος ,κατά τη συνάντηση της με το Εμπορικό Επιμελητήριο Βοιωτίας, με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αγνιάδη και εκπροσώπους των Εμπορικών συλλόγων και Ομοσπονδιών κκ. Αθανάσιο Καλογρηά, Δημήτρη Γέρο, Γιάννη Μουρτζούνη τονίσθηκε η ανάγκη για μέτρα επιχειρηματικότητας και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την τόνωση της αγοράς, της απασχόλησης. «Τόσο τα κεντρικά αιτήματα των Επιμελητηρίων όσο και των Περιφερειακών πρέπει να είναι η βάση της συνεχούς διαβούλευσης με την Περιφέρεια» τόνισε η κα Μπατζελή, «διότι ο επιμελητηριακός θεσμός είναι αρωγός της Πολιτείας».

 v6 1

Η νεότερη εξέλιξη σίγουρα δεν αιφνιδίασε αλλά ανατρέπει σχεδιασμούς που προσέβλεπαν σε μία νέα δημοτική κίνηση (πέραν των όσων έχουν μέχρι σήμερα ανακοινωθεί) στο Δήμο Λεβαδέων.

Η παραίτηση Θεοδώρου, η αδρανής στάση Ζιώγα έναντι του πολιτικού χρόνου που περνά, η πρόσκληση Ρούσσαρη για ενιαίο αυτοδιοικητικό μέτωπο στο δήμο με επικεφαλής συνδυασμού έναν εκ των Αλέξανδρου Μητά ή Κώστα Σωτηρόπουλου και η μεταπήδηση του δεύτερου στις περιφερειακές εκλογές, αναδιατάσσει αυτοδιοικητικές δυνάμεις στη Λιβαδειά και παγιώνει το εκλογικό σχήμα των υποψηφιοτήτων για το Δήμο.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.