Τελευταίες Ειδήσεις

France Gall

Τέλος στα 70 για τη Γαλλίδα σταρ.

Πίσω στο μακρινό πια 1965, η μόλις 18 χρονών Isabelle Geneviève Gall κέρδιζε την τότε Eurovision ως ανεπανάληπτη Λολίτα και μούσα του Serge Gainsbourg με το "Poupée De Cire, Poupée De Son", για λογαριασμό του Λουξεμβούργου.

Αν και δεν ήταν το πρώτο τραγούδι για την κόρη της τραγουδίστριας Cécile Berthier και του στιχουργού Robert Gall, ήταν αυτό που την έκανε σταρ και διάσημη σε όλη την Ευρώπη με το καλλιτεχνικό παρατσούκλι France Gall: την έστειλε γραμμή στο #1 της Γαλλίας και στο #3 του Λουξεμβούργου, ενώ της κέρδισε ένα ακόμα #3 στη (Δυτική) Γερμανία, αλλά και το #6 της Ιαπωνίας.

Στην Ελλάδα θα ακουγόταν πολύ ένα ακόμα τραγούδι της, πολύ μεταγενέστερο: το "Ella, Elle L'A" (ναι, αυτό που η Μπέσσυ Αργυράκη διασκεύασε ως "Έλα Ξανά) του 1987, με το οποίο η 40άρα πλέον France Gall κέρδισε το #2 της Γαλλίας και το #1 της (Δυτικής) Γερμανίας.

Στο μεταξύ, όμως, είχε απολαύσει μια σημαντική καριέρα στην πατρίδα της και στην κεντρική Ευρώπη, πράγμα που έκανε ως και το 1997, όταν και αποφάσισε να αποσυρθεί μετά από μια μεγάλη συναυλία στο Olympia του Παρισιού, κυριευμένη από θλίψη για τον θάνατο της κόρης της Pauline, από κυστική ίνωση.
Επανεμφανίστηκε ωστόσο το 2015, υπογράφοντας το λιμπρέτο για το μιούζικαλ Résiste, ως φόρο τιμής στον φίλο, μέντορα και σύζυγό της Michel Berger, ο οποίος πέθανε ξαφνικά το 1992 από έμφραγμα.

Ο γαλλικός Τύπος ανακοίνωσε τον θάνατό της, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Παρισιού στο Neuilly-sur-Seine, όπου και νοσηλευόταν τελευταία, δίνοντας πολυετή μάχη με τον καρκίνο (πρώτη διάγνωση το 1992). Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν πέθανε από μια λοίμωξη που δημιουργήθηκε ως επιπλοκή. Ήταν 70 χρονών.
Πηγή: www.avopolis.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.