Τελευταίες Ειδήσεις

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας στη Λαμία, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Το υπουργείο φαίνεται να έχει πετύχει την απαραίτητη συναίνεση εντός των Ιδρυμάτων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ασάφειες ή περιθώρια βελτιώσεων.

Οι περισσότεροι από όσους πήραν το λόγο επικεντρώθηκαν στα θετικά της μεταρρύθμισης με την εκπρόσωπο του Συλλόγου του Διοικητικού προσωπικού κ. Φυσέκη να είναι η μοναδική που έθεσε στον υπουργό το ερώτημα "γιατί όχι Πανεπιστήμιο Στερεάς".

Η Στερεά θα έχει τρία και όχι ένα πανεπιστήμια , ήταν η απάντηση του Κώστα Γαβρόγλου. «Είναι πιο πάνω το εθνικό συμφέρον από τα τοπικό» ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός έφτασε συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλο του υπουργείου Παντελή Κυπριανό ενώ τον ανέμεναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα Θανάσης Μιχελής και Αποστόλης Καραναστάσης.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών  του Πανεπιστημίου Παντελής Μπάγκος και ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής (στο Βόλο), ως μέλος της προσωρινής γενικής συνέλευσης του τμήματος της πληροφορικής  Γιώργος Σταμούλης μίλησαν για μεταρρύθμιση στην σωστή κατεύθυνση με τον κ. Σταμούλη να επικεντρώνεται στα κτιριακά προβλήματα .

Τις περισσότερες ερωτήσεις δέχθηκε ο υπουργός από την πλευρά των εκπροσώπων του ΤΕΙ με τον πρύτανη Πέτρο Λάμψα να μην τοποθετείται, σε αντίθεση με τους αντιπρυτάνεις Νίκο Στριμπάκο και Νίκο Ασημάκη .

Ο πρόεδρος του τμήματος Φυσικοθεραπείας Ιωάννης Πουλής τόνισε στον κ. Γαβρόγλου πως το Τμήμα της Φυσικοθεραπείας πρέπει να συγχωνευτεί με την Σχολή Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς έχει γίνει γνωστό πως το τμήμα διεκδικεί και το Τμήμα ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα. Με τον υπουργό να απαντά ως Πόντιος Πιλάτος.

Στις ερωτήσεις των καθηγητών του ΤΕΙ ήταν διάχυτος ο προβληματισμός για το πώς θα γίνει η μετάβαση του προσωπικού στην επόμενη ημέρα με τον υπουργό να καθησυχάζει και να διαβεβαιώνει πως οι θέσεις υπάρχουν αλλά και οι πιστώσεις.

Στο γραφείο του δημάρχου Λαμίας, τον Κώστα Γαβρόγλου ανέμενε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς, Λουκάς Υπερήφανος για να του επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας και να αποχωρήσει.

Αν και είχε γίνει γνωστό ότι αντιπροσωπεία των δημάρχων θα συμμετάσχει στην συγκεκριμένη συνάντηση, νωρίτερα στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ που πραγματοποιήθηκε πριν και  με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού,  οι δήμαρχοι ψήφισαν υπέρ της αποχής και συμφώνησαν στην παράδοση ψηφίσματος στον Κώστα Γαβρόγλου,  που απέρριψε την πρόταση Πανούση.

Ο διάλογος ωστόσο με τον κ. Υπερήφανο ήταν σε υψηλούς τόνους,  ενώ αργότερα ο δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση και την στάση των δημάρχων της ΠΕΔ Στερεάς.

Ο υπουργός συζήτησε το ζήτημα των υποδομών με τον δήμαρχο Λαμίας βάζοντας ως επείγουσα την διευθέτηση του θέματος της παραχώρησης του κτιρίου του 16ου Δημοτικού Σχολείου, (πρωην παιδαγωγική ακαδημία).

Κεκλεισμένων των θυρών ήταν η συνάντηση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου με τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Για να παραδεχθούν μπροστά στις κάμερες πως η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους όπως οφείλει να είναι μια συζήτηση με ειλικρίνεια.

 

 

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.