Τελευταίες Ειδήσεις

 

Με μήνυμα προς τους φοιτητές δίνουν την δική τους πλευρά οι πρόεδροι των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών μετά τα όσα έγιναν γνωστά από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Πέτρο Λάμψα.

Το ΤΕΙ Στερεάς σύντομα θα είναι έτοιμο να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την αναβάθμισή του σε πανεπιστήμιο, με τη συνεργασία και δύο πανεπιστημιακών τμημάτων.

Το θέμα γίνεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπό τις ευλογίες του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που προκρίνει τέτοιου είδους συνεργασίες.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε και μέσα από τα αναλυτικά γεγονότα του Star ο πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Πέτρας Λάμψας, η διοίκηση του ιδρύματος έχει διαμορφώσει σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τη συγχώνευση των δώδεκα τμημάτων που λειτουργούν σήμερα στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σε οκτώ. Τα τμήματα αυτά έχουν έδρα σε Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Αμφισσα και Καρπενήσι. Το νέο ίδρυμα θα συμπεριλάβει και τα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λαμία. Πρόκειται για το τμήμα Πληροφορικής και το τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογή στη Βιοϊατρική. Τα δύο τμήματα ανήκαν στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, το οποίο επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου καταργήθηκε.


Τώρα, λοιπόν, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση μια νέα αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου η σύσταση εκ νέου του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας αλλά με πυρήνα το υπάρχον ΤΕΙ. Το προσχέδιο της διοίκησης του ΤΕΙ θα συζητηθεί στη σύγκλητο του Ιδρύματος, ενώ σύμφωνα με τον κ. Λάμψα έχει παραδοθεί στον κ. Γαβρόγλου.

Επίσημα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν έχει πάρει θέση, ωστόσο στο μήνυμα των προέδρων των Σχολών στη Λαμία, προς τους φοιτητές είναι ξεκάθαρη η αντίδραση των στελεχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Διαβάστε αναλυτικά:

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα τα οποία εμπλέκουν τα Τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών σε σενάρια απόσχισής τους από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με σκοπό το πιθανό μετασχηματισμό του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σε πανεπιστήμιο, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως τέτοιες μετεξελίξεις ουδέποτε συζητήθηκαν από τα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Κοσμητεία Σχολής Θετικών Επιστημών, Συνελεύσεις Τμημάτων της Σχολής).

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κατά τα οποία τα δύο τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών που βρίσκονται στη Λαμία υπάγονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έχουμε βρει ένα σταθερό ακαδημαϊκό περιβάλλον με ισχυρές δομές που συμβάλλει αποτελεσματικά στην ακαδημαϊκή ανάπτυξη των Τμημάτων, στην προαγωγή της έρευνας και στην παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στους φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς.

Θα θέλαμε να κάνουμε σαφές προς όλους ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση του κύρους των ακαδημαϊκών τίτλων (πτυχίων και διπλωμάτων) και της παροχής υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, τα οποία διασφαλίζονται πλήρως μόνο εντός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όχι σε ένα θολό τοπίο ευσεβών πόθων και πολιτικών ακροβατισμών τοπικών παραγόντων.

 

 

comments powered by Disqus
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.