Τελευταίες Ειδήσεις

 

Θέση στην κόντρα του Δήμου Λαμίας και της Πανελλήνιας έκθεσης για την αυριανή συναυλία στην έναρξη του παζαριού παίρνουν Νομαρχιακή και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε την ανακοίνωση των βουλευτών και της Νομαρχιακής Επιτροπής:

Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μεταξύ του ΔΣ του ΝΠΔΔ «Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας» και του Δημάρχου Λαμίας, όπως αυτή καταγράφεται στα τοπικά ΜΜΕ, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Οι ρόλοι των δυο προαναφερόμενων θεσμικών παραγόντων είναι σαφείς και διακριτοί.
Η αναγκαιότητα συνεργασίας τους για το κοινό συμφέρον του τόπου και ιδιαίτερα της πόλης αυτονόητη.
Η τήρηση κανόνων και νομιμότητας θεωρούμε πως από κανέναν δεν πρέπει να αμφισβητείται.
Κατά συνέπεια αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν την «Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας» στην απαξίωση, στην υπερχρέωση, στην απορρύθμιση της λειτουργίας της και στη σημερινή δύσκολη κατάσταση (με αποτέλεσμα την παρέμβαση ελεγκτικών μηχανισμών και επακόλουθες ενέργειες) δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από κανέναν.

Η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες εκκαθάρισης της προηγούμενης κατάστασης με τον οικονομικό έλεγχο που πραγματοποίησε για την περίοδο 2010-2014 και την παραπομπή του πορίσματος στον εισαγγελέα αλλά και με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων πριν ένα μήνα ( Νόμος 4484 / 01.08.2017, άρθρο 59 ) για την απόσπαση εξειδικευμένων υπαλλήλων του δημοσίου στην ΠΕΛ ύστερα από το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί από το 2011 και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απορρύθμιση της διοικητικής της λειτουργίας, και όχι μόνο, με τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Επι πλέον δια στόματος πρωθυπουργού, στο πρόσφατο 2ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26-27 Ιουλίου στη Λαμία έγινε ειδική αναφορά στην ΠΕΛ κατά την οποία τόνισε: «Και επιτρέψτε μου, φίλες και φίλοι, να κλείσω με μια ειδική αναφορά στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, Πρόθεσή μας είναι να εκκαθαρίσουμε την προηγούμενη κατάσταση, η οποία, πράγματι, ήταν μια κατάσταση, που δεν τιμά τον τόπο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε. Θα το κάνουμε αυτό, χωρίς να αφήσουμε, βεβαίως, ατιμώρητους αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν την Έκθεση στην υπερχρέωση, με τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα, με διοικητικό εγκλωβισμό του προσωπικού και με εν τέλει απαξίωση του ίδιου του θεσμού της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας…..Εμείς, λοιπόν, αλλάζουμε τα δεδομένα. Δημιουργούμε ένα Φορέα Διαχείρισης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, στον οποίο θα συμμετέχουν οι δυναμικοί Φορείς της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομικές και επαγγελματικές ενώσεις. Έτσι ώστε, μαζί με τον Σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα εθνικής εκθεσιακής πολιτικής, τη ΔΕΘ-HELEXPO, να οργανώσουν το πλαίσιο του 2018 για τη Διεθνή Έκθεση Λαμίας, πάνω σε ένα διαφορετικό μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας, που δεν θα εστιάζει μόνο στην ετήσια οργάνωση μιας Έκθεσης, αλλά θα δραστηριοποιείται σε συνεχή βάση, με συνεχή δραστηριότητα, για την προβολή όλων των Φορέων της Περιφέρειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».
Εμείς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ θα στηρίξουμε την ΠΕΛ με στόχο τη λειτουργία της όπως αρμόζει και θα αντικρούσουμε κάθε προσπάθεια υπονόμευσής της. Θα υποστηρίξουμε τη συνεργασία αυτής με την αυτοδιοίκηση κάθε επίπεδου και με τις επαγγελματικές και οικονομικές οργανώσεις της περιοχής μας γιατί φρονούμε πως αυτή είναι προς συμφέρον όλων.

Οι βουλευτές: Καραναστάσης Αποστόλης, Βέττας Δημήτρης, Μιχελής Θανάσης, Σαρακιώτης Γιάννης.
Για τη Ν.Ε Φθιώτιδας: Ο συντονιστής Σακελλάρης Βαγγέλης

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.