Τελευταίες Ειδήσεις

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η βετεράνος αθλήτρια Ελένη Τσιαχρή Γκούζια σε ηλικία 70 ετών χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Η Ελένη Γκούζια ήταν γραμματέας του συλλόγου βετεράνων αθλητών και ενεργή αθλήτρια του στίβου, συμμετέχοντας σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.00 στο Αρχάνι Φθιώτιδας.

Λίγα λόγια για την Ελένη Τσιαχρή Γκούζια: Διαβάζουμε στο ιστολόγιο της ιδιαίτερης πατρίδας της "Φθιωτικός Τυμφρηστός" ένα αφιέρωμα του Τάκη Ευθυμίου:

Η χωριανή μας Ελένη Γκούζια-Τσιαχρή αποτελεί ένα ζωντανό θρύλο για τα αθλητικά δεδομένα, αφού από μικρή διέθετε ένα σπάνιο πολύπλευρο αθλητικό ταλέντο που το καλλιεργεί ακόμα και σήμερα με απεριόριστο μεράκι, καταγράφοντας σημαντικές διακρίσεις, τιμώντας έτσι και τη γενέτειρά της τον Άγιο Γεώργιο Φθιώτιδας.
Ας αφήσουμε όμως την ίδια να περιγράψει συνοπτικά το αθλητικό της στίγμα.

Γεννήθηκα στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού και εκεί τελείωσα το Δ. Σχολείο. Όταν ο δάσκαλος μας στην Ε' Δημοτικού μας είπε ότι θα κάνουμε Γυμναστικές επιδείξεις και θα έχουμε και αγώνες κάτι μέσα μου με άγγιξε ευχάριστα. Έτσι είχα την πρώτη μου συμμετοχή σε αγώνες στίβου και τις πρώτες μου πρωτιές. Αργότερα σα μαθήτρια στο Γυμνάσιο Θηλέων Λαμίας εκπροσώπησα αρκετές φορές το Γυμνάσιο σε μαθητικούς και σε Παλλαμιακούς αγώνες με πολύ καλές επιδόσεις για τη εποχή εκείνη (κατείχα το ρεκόρ σταδίου Λαμίας για περισσότερο από 15 χρόνια). Θα πρέπει δε να πω πως όλα αυ­τά γινόντουσαν όχι μόνο χωρίς τα ειδικά παπούτσια (spakes) αλλά χωρίς καν παπούτσια. Το 2000, όταν συνεστήθη στη Λαμία Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου, υπήρξα ένα από τα ιδρυτικά μέλη και έτσι μετά από διακοπή αρκετών χρόνων, άρχισα να δοκιμάζω ξανά τις δυνάμεις μου σ’ αυτό που πάντα λάτρευα, στον στίβο. Δειλά δειλά άρχισα να συμμετέχω σε αγώνες βετεράνων εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.