Τελευταίες Ειδήσεις

etyxia papagiannopoulouΈνα μουσικό δίωρο αφιέρωμα και απόψε το βράδυ θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν οι ακροατές του Star fm 97.1 . Απόψε συντροφιά θα σας κρατήσει η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Την επιμέλεια της μουσικής έχει η Βάσω Καλαργύρου.


Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου υπήρξε μια από τις σημαντικότερες στιχουργούς του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.
Γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας, αναγκάστηκε όμως να έλθει στην Ελλάδα με την μικρασιατική καταστροφή, το 1922 με δίπλωμα δασκάλας , πτυχίο που δε χρησιμοποίησε ποτέ καθώς αρχικά στράφηκε στο θέατρο κι έπειτα το 1949 στη στιχουργική, ακατάπαυστα ως το τέλος της.

Είχε αδυναμία στα δημοτικά τραγούδια και γενικά στη δημοτική παράδοση, στον Καββαδία αλλά και στον Κρυστάλλη και στον Βάρναλη.
Πάμπολλα τραγούδια της έγιναν επιτυχίες.
Χάρη στο τρομακτικό ταλέντο της τροφοδότησε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι με μεγάλο αριθμό εξαίρετων δημιουργιών, μερικές από τις οποίες θα παραμείνουν για πάντα άγνωστες, καθώς μόνο ένα μικρό μέρος αυτών που έγραψε είναι καταχωρημένο στο όνομά της.
Η ίδια δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την αναγνώριση του έργου της και για την είσπραξη δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα, παρά την επιτυχία των τραγουδιών της, να πεθάνει φτωχή.
Όπως και να έχει, μέχρι και το θάνατό της στις 7 Ιανουαρίου του 1972 η ίδια δεν θα προλάβει να δει το όνομά της τυπωμένο δίπλα από τον τίτλο αυτών των τραγουδιών της, όπως και δεκάδων άλλων.
Πηγή: MusicHeaven

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.