fbpx
MENU
MENU
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STARSPORTS.GR
Χειροτονία Χρήστου Καλιακούδα

Συμεών: Σε καλωσορίζω στο ωραιότερο παλάτι του κόσμου, το Άγιο Θυσιαστήριο. (video)

Με αισθήματα αισιοδοξίας και ελπίδας ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος το νέο έτος 2021.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ετέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας του Μ. Βασιλείου για την Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Κυρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, κατά την διάρκεια του οποίου ετέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Χρήστου Καλιακούδα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Αμφίκλεια, εγγάμου, πατρός ενός τέκνου.

Στην πατρική του προσλαλιά προς το νεοχειροτονούμενο, ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Σήμερα ξεκινά μια νέα ζωή για σένα, αδελφέ μου Χρήστο. Η ζωή του θυσιαστηρίου, της αγάπης, της προσφοράς. Η Εκκλησία δεν σε θέλει για να εκπληρώνεις θρησκευτικά καθήκοντα ως ένας υπάλληλος αυτού του κόσμου, αλλά αυτό που περιμένει από εσένα, είναι να γίνεις από σήμερα ο πατέρας Χρήστος. Πατέρας είναι αυτός που ζει στη ζωή του, το Μυστήριο της Περιτομής, που εορτάζουμε σήμερα. Αν ο Κύριός μας, που δεν είχε ανάγκη από τον Νόμο, ούτε μπορούσε να είναι υπό τον Νόμο, εδέχθη να περιτμηθεί, να κοπεί δηλαδή η Πανάχραντος Σάρκα Του για να εκφράσει και με αυτό τον τρόπο την απόλυτη κένωση και συγκατάβασή Του, πόσο μάλλον εμείς οι κληρικοί καλούμεθα να περιτέμνουμε τον εγωισμό μας, τις απόψεις μας, τις ιδιαιτερότητές μας για την αγάπη των αδελφών μας», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος και συνεχίζοντας ετόνισε:

«Από σήμερα καλείσαι να εγκαταλείπεις καθετί δικό σου για χάριν όλων, για χάριν της κοινότητας, για χάριν του εμείς. Σύντομα θα λάβεις και τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης και θα σε αξιώσει ο Θεός να είσαι κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και μάλιστα να διακονήσεις σε μια ευλογημένη περιοχή της κανονικής μας δικαιοδοσίας, στην όμορφη Λοκρίδα, στις παρυφές του Παρνασσού, στα σύνορα με την αδελφή Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας μέσα σε ένα περιβάλλον ανθρώπων αυθεντικών, σε ένα περιβάλλον όμορφο που υπάρχει καθαρός αέρας, ντομπροσύνη, τιμιότητα.
Για αυτούς τους ανθρώπους καλείσαι να θυσιάζεις καθετί δικό σου για να χαίρονται τη χαρά του Χριστού στη ζωή τους. Τότε και εσύ θα είσαι ένας χαρούμενος, ένας ευτυχισμένος κληρικός, γιατί αυτό που γεμίζει την καρδιά ενός κληρικού είναι όταν προσφέρει όταν δίνει χαρά στους πονεμένους ανθρώπους, όταν συμπαραστέκεται στους ασθενείς, όταν παίρνει κοντά ανθρώπους απελπισμένους και συντετριμμένους και τους δίνει κουράγιο και δύναμη για να αντέξουν στη ζωή.
Θα παρηγοριέσαι στο Ιερό Θυσιαστήριο και στη Μυστηριακή ζωή. Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, η Αγία Τράπεζα θα είναι το καταφύγιό σου. Η Αγία Ιερωσύνη θα είναι το λιμάνι σου. Γι' αυτό αξίζει να την τιμήσεις με όλη τη δύναμη της ψυχής σου.
Όλα τα πλούτη και τις εξουσίες του κόσμου να σου δώσουν, όλες τις χαρές και τις απολαύσεις, μπροστά στη Χάρη της Αγίας Ιερωσύνης τίποτα δεν μπορεί να σταθεί. Κι αν κάποιοι άνθρωποι πολλές φορές από παρεξήγηση και δικά τους προβλήματα εσωτερικά, την λοιδορούν ή την βλασφημούν ή την απαξιώνουν ή ακόμα την στοχοποιούν για να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες και τη δική τους ανικανότητα για την διαχείριση κάποιων υποθέσεων, αυτό να σε κάνει να την αγαπάς πιο πολύ, γιατί η ιερωσύνη του Χριστού είναι μια πονεμένη ιερωσύνη, είναι σταυρωμένη, ματωμένη ιερωσύνη, είναι ιερωσύνη θυσίας και όχι εξουσίας. Είναι ιερωσύνη αγάπης και προσφοράς, ενότητας και όχι αντιθέσεων. Είναι ιερωσύνη συνθέσεων και όχι συγκρούσεων. Αυτή την διακονία, αυτή την ιερωσύνη να έχεις πάντα στην καρδιά και το μυαλό σου.
Με αυτές τις απλές και ταπεινές σκέψεις σε καλωσορίζω στο ωραιότερο παλάτι του κόσμου που είναι το Άγιο Θυσιαστήριο. Σε καλωσορίζω στην ωραιότερη πολιτεία του κόσμου που είναι η Βασιλεία της ιερωσύνης. Σε καλωσορίζω στον ουρανό που μπορείς να τον συναντάς πάνω στην γη. Αυτό είναι η Εκκλησία, ο ουρανός ο πολύφωτος, ο οποίος θα φανερώνεται στην ζωή σου και καλείσαι να τον φανερώνεις στην ζωή των άλλων ανθρώπων».Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επί τη εισόδω στο νέο επετειακό έτος 2021.
Στην συνέχεια τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου πολιτικού έτους 2021, στο τέλος της οποίας ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος ανέγνωσε το Εγκύκλιο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών για το νέο έτος 2021.

Στο τέλος της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους Άρχοντες και σε όλους καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά, ενώ ευλόγησε και την Αγιοβασιλόπιττα της Ιεράς Μητροπόλεως ψέλνοντας τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα μέσα από τους δέκτες της τηλεοράσεως, λόγω της δορυφορικής μεταδόσεως σε παγκόσμια κλίμακα, και του διαδικτύου απηύθυνε πατρικό μήνυμα αγάπης σε όλα τα όπου γης απόδημα τέκνα της γης της Φθίας.

Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις του tvstar.gr

Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας μέσα από το digitalstar.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

LATEST

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΤΟ WEB TV

Slider
Slider

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Slider
Slider
Slider

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Slider