fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Σε κλείσιμο 41 ακόμα καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα προβαίνει άμεσα η Εθνική Τράπεζα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή 6/11 στους διευθυντές των καταστημάτων αυτών, μια εξέλιξη που σχετίζεται άμεσα με την προώθηση του επικείμενου προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης περίπου 1000 υπαλλήλων.

Στη λίστα  που κοινοποιήθηκε περιλαμβάνεται και υο υποκατάστημα της  Μαλεσίνας  στη Φθιώτιδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγίου Θωμά

Οδ Σοφούλη

Περισσού

Αγ ΒΑρβάρας

Μητροπόλεως

Σόλωνος

Ν. Κοσμου

Λεωφ Δημοκρατίας Πειραιά

Πικερμίου

Γλυκών Νερών

Καλύβιων Αττικής

Καματερού

Λεωφ. Κηφισίας

Κέντρου Αμαρουσίου

Λεωφ. Πάρνηθας Μενιδίου

Μαραθώνα

ΟΤΕ Αμαρουσίου

Κυλλήνης

Πλ Ομονοίας Πάτρας

Φηρών

Νάουσας Πάρου

Σύρου (Νεώριο)

Παραλίας Καλαμάτας

Διαβατών

Αμύνταιου

Βόνιτσας

Κόνιτσας

Παλαμά

Φιλιατών

Σκύδρας

Ν Κρήνης

Φάρκαινας Χίου

Ολύμπου Κατερίνης

Οδ. Σαράντα Εκκλησιών Ξάνθης

Οδ. Ασκληπιού Τρικάλων

Κέντρου Πόλεως Ιωαννίνων

Μαλεσίνας

Φιλιππούπολης Λάρισας

Πολίχνης

Οδ. Υψηλάντου Καρδίτσας

Νευροκοπίου

Καταγγελία εργαζομένων

Σύμφωνα με την Πρόταση Προοπτικής, παράταξη που εκπροσωπείται και στο ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΤΕ (ΣΥΕΤΕ), «σκοπός τους ο εκβιασμός των εργαζόμενων να φύγουν με την εθελούσια που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα».

Και προσθέτει: «Είναι απλά εξοργιστικό. Σε συνθήκες απίστευτης ανεργίας, ανασφάλειας, νέων εργασιακών νόμων που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, η Εθνική κάνει κι εκείνη ό,τι ακριβώς οι άλλες τράπεζες: θέλει να μειώσει το προσωπικό με κάθε τρόπο και εκβιασμό. Να μην τους περάσει! Οργάνωση και αντίσταση στους χώρους της δουλειάς! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να φέρουμε ένα Σύλλογο που θα μας εκπροσωπεί και θα μας προστατεύει, όχι να μας αφήνει βορά στα νύχια της Διοίκησης!»

Επιστολή του Γ.Κοτρωνιά για το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα

Ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου σύμφωνα με τα οποία είναι στις προθέσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας η κατάργηση 41 καταστημάτων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και το κατάστημα της Μαλεσίνας Φθιώτιδας, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κ. Μιχαηλίδη και τον Δ. Σύμβουλο κ. Π. Μυλωνά . Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :

«……..Επειδή, πιθανόν, να μην ελήφθησαν υπ´ όψιν, για την κίνηση αυτή, τα πραγματικά στοιχεία της περιοχής επιτρέψτε μου να απαριθμήσω την σημασία της ύπαρξης και λειτουργίας του καταστήματος Μαλεσίνας. Πρώτα απ´ όλα πρέπει να σας είναι γνωστό ότι, το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το εν λόγω κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας ανήκει ιδιοκτησιακά στην ίδια την Εθνική Τράπεζα, που σημαίνει ότι δεν καταβάλλεται ενοίκιο. Δεύτερον, πρέπει να γίνει γνωστό ότι το κατάστημα της Μαλεσίνας εξυπηρετεί την Μαλεσίνα με 5.500 κατοίκους, το Μαρτίνο, την Λάρυμνα, τον Θεολόγο και τον ΟΣΜΑΕΣ, οικισμούς που κατά τη χειμερινή περίοδο συγκεντρώνουν πληθυσμό 17.000 κατοίκων ενώ κατά την θερινή πάνω από 23.000. Τρίτον, ελπίζω ότι δεν σας διαφεύγει το γεγονός ότι, το κατάστημα της Μαλεσίνας εξυπηρετεί τις οικονομικές συναλλαγές της ΛΑΡΚΟ (της μεγαλύτερης βιομηχανίας στην Ελλάδα) και διακινεί περί το 1.000.000 € κάθε μήνα. Σε μια περίοδο που το κοινωνικό σύνολο χρειάζεται στήριξη, εσείς, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, καταδικάζετε αυτόν τον πληθυσμό σε μετακίνηση πάνω από 30 χλμ για να εξυπηρετείται από το κατάστημα της Αταλάντης, δυσχεραίνετε την οικονομική ζωή της περιοχής και αλλοιώνετε το προφίλ της Εθνικής Τράπεζας η οποία με τα χρήματα του Ελληνικού λαού ανακεφαλαιοποιήθηκε και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση των Ελλήνων ως η «εθνική τους τράπεζα». Με την κίνηση σας αυτή καταδικάζετε τον δυναμικό οικισμό της Μαλεσίνας σε οικονομικό μαρασμό και απομόνωση και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σε αφάνταστη ταλαιπωρία και αχρείαστα πρόσθετα έξοδα, αφού η Εθνική είναι η μόνη τράπεζα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή. Πιστεύω ότι, αν ληφθούν υπόψιν τα στοιχεία λειτουργικού κόστους, και του κύκλου εργασιών της τράπεζας και αν πρυτανεύσει η κοινωνική και εθνική ευθύνη του μεγαλύτερου τραπεζικού οργανισμού της πατρίδας μας προς τους Έλληνες πολίτες, θα αναθεωρήσετε τις σκέψεις σας και θα συνεχίσει να λειτουργεί το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα, της οποίας η τοπική κοινωνία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμοι να το αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερο και να το στηρίξουν με οποιονδήποτε τρόπο».

Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις του tvstar.gr

Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας μέσα από το digitalstar.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.