fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

kammenoix02 252863 147957 type13262

Η έρευνα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας έφερε αποτέλεσμα. 

Οι αστυνομικοί  του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας καταφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφια.

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση είχε εκτυλιχθεί στις 5 Απριλίου στα διόδια της Τραγάνας στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας.

Στις δύο και μισή τα ξημερωματα,  οι δράστες ακινητοποίησαν ΙΧ αυτοκίνητο που επέβαιναν 5 φίλαθλοι της ΑΕΚ.

Οι δύο από αυτούς κατάφεραν να εξαφανιστούν στο σκοτάδι, τους υπόλοιπους τρεις όμως τους έπιασαν και τους χτύπησαν. Τον έναν μάλιστα τον τραυμάτισαν με μαχαίρι

Στη συνέχεια εβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο.

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου νοσηλεύτηκαν για λίγες ώρες.

Η αστυνομια όλο αυτό το  διάστημα αναζητούσε τους δράστες.  Τελικά κατάφερε να ταυτοποιησει 5 ατομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

 Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

 Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας εξιχνιάσθηκε υπόθεση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ληστείας και εμπρησμού οχήματος, τον περασμένο Απρίλιο, στο μετωπικό σταθμό διοδίων Τραγάνας Φθιώτιδας

Πρώτες πρωινές ώρες της 05-04-2019, ομάδα ατόμων που επέβαιναν σε οχήματα τύπου βαν και λεωφορεία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με (5) επιβαίνοντες

Με τη χρήση ροπάλων, καδρονιών, αιχμηρών και άλλων αντικειμένων, προκάλεσαν σε (3) από τα ανωτέρω άτομα σωματικές βλάβες, ενώ ακολούθως αφαίρεσαν προσωπικά τους αντικείμενα και με τη χρήση πυρσών, πυρπόλησαν το όχημά τους

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας (5) ατόμων, τα οποία συμμετείχαν στην επίθεση

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Αττικής, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης και μεθοδικής έρευνας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ληστείας και εμπρησμού οχήματος, στο οποίο επέβαιναν πέντε (5) άτομα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 05-04-2019, στο μετωπικό σταθμό διοδίων Τραγάνας Φθιώτιδας.

Έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν πέντε (5) ημεδαποί, οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστεία, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και του νόμου περί βεγγαλικών, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι, καθώς και πληθώρα άλλων ατόμων, τα οποία επέβαιναν σε δύο οχήματα, τύπου βαν, καθώς και σε δύο λεωφορεία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν, με τη χρήση ενός εκ των ανωτέρω οχημάτων (τύπου βαν), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε (5) ημεδαποί.

Ακολούθως, με τη χρήση διάφορων αντικειμένων (ρόπαλα, καδρόνια, αιχμηρά και άλλα αντικείμενα), αποβίβασαν με τη βία τους παθόντες από το όχημά τους και προκάλεσαν σε τρεις από αυτούς σωματικές βλάβες, ενώ στη συνέχεια απέσπασαν προσωπικά τους αντικείμενα και με τη χρήση πυρσών, πυρπόλησαν το αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι τρεις παθόντες διακομίσθηκαν για παροχή ιατρικής φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι άλλοι δύο επιβαίνοντες κατάφεραν να διαφύγουν πεζή και να αποφύγουν τη σε βάρος τους επίθεση.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι, επέβαιναν στα οχήματα τύπου βαν και επιτέθηκαν πρώτοι στους παθόντες, πριν συνενωθούν με τα υπόλοιπα άτομα που επέβαιναν στα λεωφορεία.

Μετά το πέρας της επίθεσης, όλα τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή, επιβιβάστηκαν στα ανωτέρω οχήματα και πραγματοποιώντας αναστροφή, διέφυγαν μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λιβαδειάς - Θήβας - Ελευσίνας προς Αττική, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Όπως διαπιστώθηκε, όλα τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, είχαν μισθωθεί απογευματινές ώρες της προηγούμενης ημέρας (04-04-2019), από εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και λεωφορείων, περιοχών της Αττικής.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για πληθώρα αδικημάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι δράστες.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.