Τελευταίες Ειδήσεις

Την ερχόμενη Τετάρτη θα ανακοινώσει αναλυτικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Αλέξη Χαρίτση, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει η κυβέρνηση, προκειμένου οι δήμοι και οι περιφέρειες να δημιουργήσουν κατάλληλες συνθήκες διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων, όπως δήλωσε στη σύσκεψη εργασίας που είχε o κος Φάμελλος με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ΦΟΔΣΑ και υπηρεσιακών παραγόντων της Στερεάς.

Ο Υπουργός τους έδωσε μία εικόνα των χρηματοδοτήσεων και του πακέτου της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 200 εκ ευρώ για υγρά και στερεά απόβλητα. Επιβράβευσε τον Φορέα, την Περιφέρεια και την Δημοτική Αρχή της Θήβας για την σύμβαση που υπεγράφη παρουσία του για την πρώτη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ευχήθηκε να αποτελέσει παράδειγμα και για τους άλλους δήμους. Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Περιφέρεια Στερεάς σε σχέση με κάποιες άλλες περιφέρειες στέκεται σε πολύ καλό επίπεδο στον τομέα των απορριμμάτων. Έμεινε ευχαριστημένος από τον ΧΥΤΑ της Χαλκίδας και του επιπέδου των γνώσεων των μηχανικών και των υπαλλήλων του δήμου. Νωρίς το πρωί είχε επισκεφθεί την Άμφισσα και εγκαινίασε το νέο ΧΥΤΥ.
Πρέπει να έχουμε χρήματα για να υλοποιήσουμε όλα αυτά που βάζει η κυβέρνηση και δυστυχώς η Στερεά έχει μόνο 23εκ.ευρώ, επεσήμανε ο κος Μπακογιάννης. Είναι μαθηματικώς βέβαιο πως θα χρειαστούμε μία νέα εκχώρηση χρημάτων μέχρι το 2020, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Την σύσκεψη εργασίας παρακολούθησε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Νίκος Σταυρογιάννης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Λουκάς Υπερήφανος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Νίκος Ντίτορας, ο βουλευτής της Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης, δήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

 

{media id=18782,layout=solo}

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.