STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

pnigmosi3

Έφυγε χθες βράδυ για ψάρεμα για καλαμάρια κατά τις 7μ.μ.Περιπου στις 02.00 οι δικοί του τον αναζήτησαν μέσω του κινητού του, γιατί συνήθως επέστρεφε περίπου στις 01.00 κάθε βράδυ από το ψάρεμα καλαμαριού.

Σε συνεχείς κλήσεις δεν απαντούσε. Περίπου στις έξι παρά σήμερα το πρωί ο γαμπρός του, καπετάνιος του Εμπορικού Ναυτικού, με την σύζυγό του και κόρη του αγνοούμενου μετέβησαν στο Λ/Χ Κύμης προς ενημέρωση και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους ότι κάτι δεν πάει καλά.

Με άμεση κινητοποίηση του ιδίου του Λιμενάρχη, Βαγγέλη Λάμπρου, και του λοιπού προσωπικού ανέχωρησε περί ώρα 06.00 το ΠΛΣ 1000 για έρευνα βορειοανατολικών ακτών και ο Λιμενάρχης με δύο άλλα άτομα πήγανε από στεριάς με υπηρεσιακό αυτοκίνητο Navara.

Περί ώρα 07.00 από το πλωτό ΠΛΣ 1000 εντοπίστηκε η λέμβος σε δύσβατη από ξηράς περιοχή ανάμεσα σε Κάβος Κύμης και Χιλής όχι όμως και ο αγνοούμενος.

pnigmosi6

Από στεριά ο Ανθυπασπιστής Βογιατζής Νίκος με κίνδυνο περπάτησε από τον Κάβο Κύμης μέχρι το σημείο που είχε υποδειχθεί από το πλωτό. Παράλληλα ελικόπτερο super pouma έλεγχε την ακτογραμμή.

Στις 07.30 εντοπίστηκε από τον δύτη που κατέφθασε στο σημείο η βάρκα και δίπλα ο άτυοχς Δημήτρης Μισύρης με την βάρκα και την σωρό από τον έντονο κυματισμό να πηγαινοέρχονται σε θάλασσα και στη βραχώδη ακτή. Με την βοήθεια του δύτη, Λάμπρο Γκούμα, με αυταπάρνηση μεταφέρθηκε στο σημείο με το Π Λ Σ 1000 σε αντίξοες συνθήκες κολύμπησε με τον εξοπλισμό του και με την βοήθεια του Βογιατζή Νίκου απεκολλήσαν την βάρκα την οποία μαζί με την σωρό οδήγησαν ανοιχτά της ακτογραμμής και την ρυμουλκήσαν μέχρι τον Κάβο Κύμης.

pnigmosi3

Η βάρκα από τα χτυπήματα προφανώς είχε τρυπήσει και σε βάθος 30 μέτρων και βυθίστηκε. Η σωρός με την βοήθεια του δύτη φορτώθηκε στο πλωτό και στο λιμάνι Κύμης μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κύμης. Αυριο θα γίνει νεκροψία νεκροτομή για αναζήτηση των αιτιών θανάτου του ιδιοκτήτη της λέμβου. Διενεργείται προανάκριση. Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη, Βαγγέλη Λάμπρου, άπό την εμπειρία του επειδή έπιασε μπουρίνι κατά τις 01.00 και προσπαθώντας να πλεύσει προς το λιμάνι ίσως δεν πρόλαβε και προσάραξε την λέμβο στο σημείο.

pnigmosi2

Προσπάθησε να πηδήξει στην στεριά και κάτι έπαθε η ανακοπή ή θανάσιμο τραυματισμό. Η μηχανή ήταν σε λειτουργία και τα φώτα αναμμένα. Επειδή ο ιδιος ο Λιμενάρχης επιλήφθηκε του γεγονότος εξ αρχής η αποκόλληση, η ανάσυρση και η μεταφορά της σωρού έγιναν σε πολύ αντίξοες συνθήκες γι’ αυτό και ευχαριστεί το συμμετέχον προσωπικό για την αγόγγυστη προσπάθεια ανεύρεσης θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή του ως επίσης και τον δύτη ΓΚΟΥΜΑ Λάμπρο.

pnigmosi1

 

 

 

 

 

Σχόλια (0)

Δεν έχουν δημοσιευτεί σχόλια ακόμη

Γράψε το σχόλιό σας

  1. Ανάρτηση σχολίου ως επισκέπτης.
Εικόνες (0 / 4)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.