Τελευταίες Ειδήσεις

 

Παρότι η πραγματική οικονομία έχει καταρρεύσει, η ανεργία είναι στα ύψη και χιλιάδες εργαζόμενοι είναι εγκλωβισμένοι απλήρωτοι σε επιχειρήσεις, η κυβέρνηση «παίζει» επικοινωνιακά με την έξοδο στις αγορές

.

Χθες Δευτέρα 17 Ιουλίου πληροφορίες οι οποίες είχαν διαρρεύσει από κυβερνητικούς κύκλους ανέφεραν ότι η έξοδος θα πραγματοποιούνταν ακόμα και μέσα στη μέρα, ωστόσο αργά το βράδυ, υπήρξε αλλαγή κλίματος με διάψευση πάλι δια πηγών από το Μαξίμου!
Η κυβέρνηση δείχνει να περιμένει τη συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 20 Ιουλίου, οπότε και θα συζητηθεί το ελληνικό χρέος, ενώ τις επόμενες ημλερες αναμένεται και αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor's.
Το ζήτημα με την έξοδο στις αγορές «σέρνεται» τουλάχιστον δυο μήνες όταν η Ευρωπαϊκή Ευρωπαϊκή Τράπεζα δεν άναψε το πράσινο φως για την ποσοτική χαλάρωση, ωστόσο στελέχη της κυβέρνησης επέμεναν ότι η έξοδος στις αγορές μπορούσε να γίνει και χωρίς το QE.
Η έξοδος αναμένεται να γίνει με την έκδοση πενταετούς ομολόγου. Η κυβέρνηση αποσκοπεί να αντλήσει 3-4 δισ. ευρώ.

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.