Τελευταίες Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup με συμφωνία λίγο πριν τις δέκα η ώρα Ελλάδας. Υπήρξε ομόφωνη απόφαση για το θέμα της Ελλάδας, με τη συμφωνία να προβλεπει εκταμίευση δόσης 8.5 δις ευρώ προς την Αθήνα και την επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων να είναι μεταξύ 0 και 15 χρόνια.

Το ΔΝΤ παραμένει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ως τεχνικός σύμβουλος.

"Επιβεβαιώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να σκεφτούμε μια περαιτέρω επιμήκυνση έως και 15 έτη. Είμαστε έτοιμοι να σκεφτούμε έναν μηχανισμό σύνδεσης χρέους με ανάπτυξη. Αυτό θα είναι ένα μέτρο του μεσοπρόθεσμου πακέτου που θα εξεταστεί μετά το τέλος του προγράμματος. Η ακριβής ρύθμιση θα αποφασιστεί στο τέλος του προγράμματος. Σε σχέση με το μακροπρόθεσμο πλάνο, το Eurogroup μελέτησε και άλλα σενάρια που ενεργοποιούσαν μηχανισμούς έκτακτης ανάγκης" δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ. "Οι αρχές του ESM θα εγκρίνουν την εκταμίευση ποσού 8,5 δισ. ευρώ. Το Eurogroup συγχαίρει τον ελληνικό λαό για τις θυσίες του. Θα προετοιμάσουμε μια στρατηγική εξόδου απο το πρόγραμμα για να σταθεί ξανά στα πόδια της η Ελλάδα". σημείωσε.

thetoc

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.