STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

IMX 2oDimotikoVasilikou 18.5.2018 002Με πολλή μεγάλη χαρά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνεχίζει την επικοινωνίατου με την εκπαιδευτική κοινότητα της Τοπικής μας Εκκλησίας, αφού την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 υποδέχθηκε σταΓραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα, εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου Δημοτικού ΣχολείουΒασιλικού Χαλκίδος.

Οι μαθητές αυτοί, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, μευπεύθυνη την δασκάλα του κ. Σοφία Ταραμίγκου, ορμώμενοι από τον Ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου,ασχολήθηκαν με την καινοτόμο δράση: «Η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις». Κατά την δράση αυτή, τα παιδιά,μελετώντας την ζωή και την διδασκαλία του Χριστού, προσπάθησαν να προσεγγίσουν την παρουσία του Θεού σεόλες τις στιγμές της ανθρώπινης ζωής. Μέσα από δραστηριότητες, όπως μελέτη παιδικών θρησκευτικών βιβλίων,συζήτηση, παιχνίδια, μουσική, μια πρώτη γνωριμία με την ελληνική νοηματική γλώσσα και την εκμάθηση των βασικών εννοιών της, στόχευσαν και επέτυχαν, όχι μόνο την μάθηση, αλλά κυρίως την ευαισθητοποίηση των παιδιών και τοσεβασμό στην διαφορετικότητα.IMX 2oDimotikoVasilikou 18.5.2018 004

Επίσης, με την συχνή συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία και την βιωματική επαφή μετην Ορθόδοξη Λατρεία, κατανόησαν πόσο σημαντική είναι η βοήθεια της Χάριτος του Θεού, στην μεταστροφή αρνητικών συναισθημάτων, που ίσως υπάρχουν για κάποιον συνάνθρωπο, σε θετικά καιευχάριστα, ενώ διδάχτηκαν ότι μόνο με την αγάπη και την συγγνώμη μπορεί ναμεταμορφωθεί το Σχολείο σε νοητό παράδεισο. Ο Σεβασμιώτατος άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιδιά και τουςδασκάλους τους και τους συνεχάρη για το πρωτοπόρο αυτό πρόγραμμα, συνεχάρητους δασκάλους και τους μαθητές, οι οποίοι κοπίασαν για την επιτυχία τουκαι τους μίλησε από καρδιάς, παρουσιάζοντάς τους την παραβολή του «Καλού Σαμαρείτη», η οποία έχει άμεσησχέση με το θέμα που πραγματεύτηκαν. Οι μικροί μαθητές στη συνέχεια παρουσίασαν, με πολλή αγάπη καιευχάριστη διάθεση, μουσικές εκπλήξεις και στην ελληνική, αλλά και στηνελληνική νοηματική γλώσσα, κάτι για το οποίο ο Σεβασμιώτατος ιδιαιτέρως συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και ταπαιδιά, αφού είναι γνωστό ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος έχει δείξει μία ιδιαίτερη ποιμαντική φροντίδα προςτους κωφούς και βαρηκόους, οι οποίοι αποτελούν μέλη του λογικού ποιμνίου της.Εκτός από την δασκάλα κ. Ταραμίγκου, συμμετείχαν σε όλο το πρόγραμμα και στην επίσκεψη προς τον Σεβασμιώτατο η κ. Αριστέα Γκίλα, δασκάλα Α’ Τάξης, ο κ. Κωνσταντίνος Ρήγας, δάσκαλος ΕιδικήςΑγωγής, η κ. Χαρά Λεοντάρη, δασκάλα μουσικής και η κ. Μαρία Μουτσόγλου, δασκάλα παράλληλης στήριξης, ενώσημαντική ήταν και η συμβολή του Διευθυντού του Σχολείου κ. Ιωάννου Αρνή.IMX 2oDimotikoVasilikou 18.5.2018 006

Τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικές ευλογίες από τον Σεβασμιώτατο και ένα κέρασμα και αναχώρησαν για το Σχολείο τους με πολλή χαρά.

Σχόλια (0)

Δεν έχουν δημοσιευτεί σχόλια ακόμη

Γράψε το σχόλιό σας

  1. Ανάρτηση σχολίου ως επισκέπτης.
Εικόνες (0 / 4)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.