Τελευταίες Ειδήσεις

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τοπικής Κοινότητας, του Οικολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΑΠΟΓΚΡΕΜΟΣ», του Δασικού Συνεταιρισμού και Του Πρώην Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άτταλης συμμετέχοντας στην μεγάλη συγκέντρωση συζήτηση με θέμα την επαναλειτουργία τυο δημοτικού σχολείου Άτταλης. Στην συζήτηση συμμετείχαν ακόμα ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς καθώς και εκπρόσωπος από την Κοινότητα Πούρνος με ανάλογο αίτημα επαναλειτουργίας δημοτικού σχολείου.


Η Ζωή Λιβανίου άκουσε με προσοχή όλους τους παρευρισκόμενους και σε σχετική της παρέμβαση μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τα αιτήματα επαναλειτουργίας των σχολείων δίκαια και εύλογα. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι κάθε σχολείο που λειτουργεί σε αντίστοιχου μεγέθους κοινότητες είναι το κεντρικό σημείο ζωής των χωριών, συμβάλλει αποφασιστικά στην παραμονή νέων ανθρώπων στα χωριά της περιφέρειας και είναι ανάγκη να λειτουργήσουν και πάλι ιδιαίτερα σε εκείνα τα χωριά όπως είναι η Άτταλη και ο Πούρνος. Τα σχολεία που έκλεισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χωρίς λογική, χωρίς σχεδιασμό και αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες τουλάχιστον στην Εύβοια, πρέπει να ανοίξουν και πάλι το δυνατόν συντομότερα. Τα κτίρια υπάρχουν, ο αναγκαίος αριθμός μαθητών υπάρχει και η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει την πολιτική της βούληση να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, ικανοποιώντας πλήθος άλλων δίκαιων αιτημάτων.
Το επόμενο διάστημα η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και να συμπαρασταθεί στις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.