Τελευταίες Ειδήσεις

maggidhs3

Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον των δημοτών, ολοκληρώθηκε χθες στην αίθουσα Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος» ο εαρινός Κύκλος διαλέξεων «Εν Λαμία 2017» που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων.

Στη διάλεξή του, ο Δρ. Χριστοφίλη Μαγγίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαιολογίας του Dickinson College, υπεύθυνος ανασκαφών της Κάτω Πόλης των Μυκηνών, Διευθυντή Αρχαιογεωφυσικής Έρευνας του Γλα και Πρόεδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος, αναφέρθηκε στην «Πολιτική Γεωγραφία του Μυκηναϊκού Κόσμου: Ανακτορικά Κέντρα και Περιφέρεια- πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις και νέες προοπτικές έρευνας».

Ο κ. Μαγγίδης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που επιβάλλουν την αναθεώρηση των ερμηνειών και την επανεξέταση της δυναμικής ανάμεσα στα Μυκηναϊκά ανακτορικά κράτη και την περιφέρεια του Μυκηναϊκού κόσμου.
Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Ευθυμία Καράντζαλη, Δρ Αρχαιολόγος & Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΕΦ.Α.Φ.Ε.

Ο Κύκλος Διαλέξεων «Εν Λαμία 2017», ο οποίος αγκαλιάστηκε από πολλούς συνδημότες που παρακολούθησαν και τις τέσσερις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας, θα συνεχιστεί το Φθινόπωρο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών καθηγητών, επιστημόνων και ερευνητών, ανοίγοντας παράθυρο στη γνώση για όλους τους δημότες.

maggidhs2

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.