Τελευταίες Ειδήσεις

Διαμαρτυρόμαστε για το Άρθρο 2.3.γ του Εξωδικαστικό Μηχανισμό


Άρθρο 2.3.γ: Σε περιπτώσεις που Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο έχει διακόψει την επιχειρηματική του δραστηριότητα ή, σε περίπτωση Νομικού Προσώπου που βρίσκεται σε διαδικασία λύσης και εκκαθάρισης, τότε δεν παρέχεται η δυνατότητα ένταξης στο Μηχανισμό. Η συγκεκριμένη διάταξη στερεί το δικαίωμα από χιλιάδες επιτηδευματίες να επιτύχουν μία ολική ρύθμιση των χρεών τους, τη στιγμή μάλιστα που καθόλη τη διάρκεια του επαγγελματικού τους βίου επέδειξαν αξιοσημείωτη συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις και στις ρυθμίσεις οφειλών που είχαν ενταχθεί.

Προς επίλυση του συγκεκριμένου ακανθώδους ζητήματος θα μπορούσε να αναζητηθεί μία λύση παρεμφερούς περιεχομένου με τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 2.5. Σε κάθε περίπτωση η διάταξη θα πρέπει να διατυπωθεί με υποχρεωτικό χαρακτήρα και όχι προαιρετικά, π.χ. θα μπορούσε να προβλέπεται στα κριτήρια των συγκεκριμένων δανειοληπτών το δικαίωμα ένταξης όλων των, επιχειρηματικού χαρακτήρα, οφειλών τους (να εξαιρούνται δηλαδή μόνο τα χρέη ιδιωτών, όπως τα στεγαστικά ή τα καταναλωτικά δάνεια).
Είμαστε εδώ, αποφασισμένοι, ενωμένοι, δυνατοί για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας , για να αποτρέψουμε τη συνέχιση αυτής της επιζήμιας για όλους μας πολιτικής που έχει στην κυριολεξία γονατίσει τον επιχειρηματικό κόσμο
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου Ο Πρόεδρος της Ένωσης
& Επιχειρηματικότητας Εύβοιας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ευβοίας

Αγιοστρατίτη Παρασκευή Ντεγιάννης Ελευθέριος

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.