Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 07:35

Το καλό συναπάντημα

Έγραψε ο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Υπαπαντή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Σαράντα ακριβώς ημέρες μετά την γέννηση του θείου Βρέφους η Θεοτόκος, σύμφωνα με το Νόμο του Μωυσή, φέρνει τον Ιησού, ως πρωτότοκο αρσενικό παιδί, στον μεγαλοπρεπή Ναό του Σολομώντα, για να τον αφιερώσει στον Θεό και να προσφέρει ως θυσία προς Αυτόν, κατά το έθιμο, ένα ζευγάρι από τριγώνια ή δύο μικρά περιστέρια.

Η γιορτή εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από 1467 χρόνια. Ήταν το 541 έτος μετά την κατά σάρκα γέννηση του Κυρίου μας, όταν ο ευσεβής Αυτοκράτορας τής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Ιουστινιανός καθιέρωσε την ανάμνηση εκείνης τής ημέρας, που ο γέροντας Ιερέας τού Ναού τού Σολομώντα, Συμεών, προϋπάντησε και δέχθηκε στην αγκαλιά του την ελπίδα ολόκληρου του κόσμου, τον Εμμανουήλ, δηλαδή τον Χριστό, και στην συνέχεια τον οδήγησε στο Ιερό συνοδευόμενος από την Παναγία και τον προστάτη της Ιωσήφ.


Ο δίκαιος Συμεών είναι γραμμένο ότι αναφώνησε εκείνη την ώρα προς τον Θεό το γνωστό και επαναλαμβανόμενο σε κάθε Εσπερινό τής Εκκλησίας μας «νυν απολύεις τον δούλον σου Δέσποτα, κατά το ρήμα σου εν ειρήνη, ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σω¬τήριόν σου, ο ητοίμασας κατά πρόσωπον πάντων των λαών, φως εις αποκάλυψιν εθ¬νών και δόξαν λαού σου Ισραήλ» (Λουκ. 2,29-33). Δηλαδή, «τώρα μπορείς να πά¬ρεις, Δέσποτα, τον δούλο σου εν ειρήνη σύμφωνα με τον λόγο Σου, διότι είδα με τα μάτια μου την σωτηρία Σου, που ετοίμασες για όλους τους λαούς. Ένα φως, που θα είναι αποκάλυψη για τους εθνικούς και δόξα για τον λαό Σου τον Ισραήλ».


Αυτή η ευλογημένη στιγμή τού τότε, ζητά με επιμονή να συμβεί και τώρα, στο σήμερα και το πάντα. Ο δίκαιος ιερέας Συμεών δέχθηκε στην αγκαλιά του τον Χριστό. Ο Ιησούς Χριστός παραμένει ο ίδιος στους αιώνες. Αυτό λοιπόν που πρέπει να γίνει και τώρα είναι να ανοίξουν οι αγκαλιές μας. Και να μην ανοίξουν τυπικά μόνο. Για να νιώσουμε την ίδια χαρά και την τέλεια ευτυχία του Συμεών, οφείλουμε και εμείς να τον μιμηθούμε σε συγκεκριμένα από τα χαρακτηριστικά του. Δηλαδή:

1. Να περιμέ-νου¬με με λαχτάρα να δούμε τον Χριστό.

2. Όλη μας η ζωή να περιστρέφεται γύρω από αυτήν την επιθυμία και να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα.

3. Να προσευχόμαστε με ειλικρίνεια και θερμότητα στον Θεό να μάς αξιώσει να συναντήσουμε τον Κύριο. Καί,

4. Να είμαστε έτοιμοι κάθε στιγμή να γίνουμε «Θεοδόχοι».


Όλα τα πιο πάνω συνεπάγονται καθαρή καρδιά, ταπεινή ψυχή, μετανοημένη συνεί¬δη¬ση και διαρκή επιθυμία και προσευχή να έρθει και να εγκατασταθεί στο είναι μας ο Κύριος Ιησούς Χριστός μας. Να γίνει το σώμα μας μόνιμη κατοικία και ναός του Αγίου Πνεύματος (Ρωμ.8,11 και Ά Κορ.6,21).
Μόνο εμείς, όμως το θέλουμε αυτό; Άμα ήταν έτσι, δεν θα πετυχαίναμε τίποτα ουσιαστικό. Ο ίδιος ο Θεός το «θέλει» και το «ζητά» από εμάς! Άλλωστε είναι γνωστή η στάση του Θεού Πατέρα στην επιστροφή του άσωτου Υιού (Λουκ.15,22), όπως εξίσου γνωστή είναι η πρόσκληση του ίδιου του Κυρίου μας να έλθουμε προς αυτόν όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι, οι «κοπιώντες και πεφορτισμένοι» με σκοπό για να μάς ξεκουράσει (Ματθ.11,28) και όχι φυσικά να μάς εκμεταλλευτεί ή να μάς «φορολογήσει», με τον όποιο τρόπο.


Με την ίδια την υπέρλογη ενέργειά Του, ήρθε σκοπίμως ως ταπεινός άνθρωπος στη γη, για να μάς οδηγήσει, χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς, κοντά Του. Θέλησε να μάς διδάξει, πρόσωπο με Πρόσωπο, το δρόμο της συνάντησης μαζί Του. Και αν θέλουμε πραγματικά να τον δούμε, οφείλουμε να είμαστε καλοί μαθητές στην θυσιαστική Του Διδασκαλία.

Διαβάστηκε 245 φορές
×
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

1.    Η «STAR Α.Ε.», Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδας, που εδρεύει στο 4οχλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών, (εφεξής καλούμενη Διοργανώτρια), διοργανώνει διαγωνισμό, σύμφωνα με την κατωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία, όπου θα διανεμηθούν δώρα μέσω κληρώσεως. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα μέσω των ιστοσελίδων του σταθμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr.

2.    Δικαίωμα συμμετοχής μπορούν να αποκτήσουν όσα φυσικά πρόσωπα διαμένουν στην Ελλάδα. (στο εξής οι «Δικαιούμενοι Συμμετοχής ή Συμμετέχοντες»). Για όσους συμμετέχοντες δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη γονικής συγκατάθεσης. Αποκλείονται από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι εργαζόμενοι στη STAR Α.Ε., τα μέλη της οικογένειας τους καθώς και τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στην διαχείριση της εν λόγω προωθητικής ενέργειας.

3.    Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό γίνεται με τους εξής τρόπους:
Οποιοσδήποτε, Δικαιούμενος Συμμετοχής, που εισέρχεται στις διευθύνσεις www.tvStar.gr και www.starsports.gr,  έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στην κλήρωση για τα δώρα, εφόσον κάνει:
•    Like στη σελίδα του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο facebook
•    Like στη δημοσίευση και
•    Share (κοινοποίηση) της δημοσίευσης στο χρονολόγιό του.

4.    Οι νικητές του διαγωνισμού θα προκύψουν από κλήρωση, μέσω της πλατφόρμας random.org, μεταξύ των εγκύρων συμμετοχών, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του.

5.    Τα δώρα είναι προσωπικά, ανεπίδεκτα μεταβιβάσεως και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

6.    Οι τυχεροί/τυχερές θα ενημερώνονται από τη δημοσίευση των ονομάτων που θα αναρτάται στις ιστοσελίδες του διαγωνισμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr. Οι βεβαιώσεις για τα δώρα θα παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλου σχετικού αποδεικτικού, από τα γραφεία της STAR Α.Ε.
(Πληροφορίες: 22310 46725 /  Καθημερινά: 12:30 – 13:30 & 19:00 – 20:00) 

7.    Οι τυχεροί/τυχερές θα πρέπει να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για τα δώρα  τους εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης των ονομάτων. Μετά το πέρας των επτά (7) ημερών το δώρα θα παραλαμβάνουν οι επιλαχόντες. Ομοίως, σε περίπτωση που δεν επαληθευτεί η εγκυρότητα της συμμετοχής του νικητή.

8.    Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώσει τα ονόματα των τυχερών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, σε οποιοδήποτε έντυπο ή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και να προβεί σε διαφημιστική εκμετάλλευση κάθε σχετικού γεγονότος. Οι συμμετέχοντες, δια της υποβολής δήλωσης συμμετοχής συναινούν ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα για τη δημοσίευση του ονόματός τους ή για τη χρήση του σε σχετικό διαφημιστικό πρόγραμμα χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης. Αναφορικά με τα στοιχεία των συμμετεχόντων, θα τηρηθεί από τη Διοργανώτρια απόλυτη εχεμύθεια και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα απολύτως λόγο παρά μόνο για τους λόγους που αναφέρονται στο παρόν. Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το email των συμμετεχόντων για την αποστολή ενημερωτικού υλικού που αφορά τη συγκεκριμένη ενέργεια, ή σχετικές προωθητικές ενέργειες που πρόκειται να διεξαγάγει η ίδια. Η επεξεργασία όλων των δεδομένων θα γίνει με βάση τις διατάξεις του ν. 2472/1997 (Νόμος περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα).

9.    Η Διοργανώτρια τηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους της κλήρωσης ή να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης κατά την κρίση της, να παρατείνει ή να συντομεύσει τη διάρκεια του, ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της Ενέργειας και χωρίς προειδοποίηση, με την δημοσίευση νεότερης ανακοίνωσης στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες.
Οι ως άνω τροποποιήσεις θα είναι δεσμευτικές για όλους τους συμμετέχοντες.

10.    Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη εάν για λόγους που βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής και ελέγχου τους, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: προσβολή από ιούς υπολογιστών, παράνομη ενέργεια ή επέμβαση, απάτη, τεχνικά προβλήματα, επηρεάζεται προσωρινώς η ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού.

11.    Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιονδήποτε τρόπο τροποποίηση ή απόπειρα τροποποίησης των όρων του παρόντος, με σκοπό κυρίως την τροποποίηση ή αλλοίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή την επιρροή με αυτοματοποιημένο ή αθέμιτο μέσο της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή του καθορισμού του νικητή. Εάν αποδειχθεί ότι κάποιος συμμετέχων έχει αναδειχθεί νικητής παραβιάζοντας τους όρους του παρόντος, με απατηλά μέσα, δεν θα του απονεμηθεί το δώρο του ή θα απώλυται αυτοδικαίως κάθε δικαίωμα κατοχής του, η δε Διοργανώτρια στην περίπτωση αυτή επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της εναντίον του εν λόγω συμμετέχοντα.

12.    Οι παρόντες όροι θα είναι ανηρτημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια των διαγωνισμών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, που διατηρεί η διοργανώτρια στο διαδίκτυο.

13.    Οι παρόντες όροι διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο. Λαμβάνοντας μέρος στην κλήρωση, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι έχουν ανεπιφύλακτα αποδεχθεί και συμφωνήσει με τους δεσμευτικούς αυτούς όρους, κανόνες και προϋποθέσεις. Κάθε επιπλέον ανακοίνωση με οδηγίες για την συμμετοχή, θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr ή www.starsports.gr από την Διοργανώτρια και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτών των όρων.

14.    Η συμμετοχή στην κλήρωση προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων.

×
×
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.