Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 20:37

Η διαφορετικότητα της περιφερειακής τηλεόρασης

Έγραψε ο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η λειτουργία της ενημερωτικής περιφερειακής τηλεόρασης είναι συνυφασμένη με την Ενημέρωση και την Επικοινωνία σε ένα συγκεκριμένο και καθορισμένο - τουλάχιστον γεωγραφικά - τηλεοπτικό κοινό.
Τα στοιχεία που συνθέτουν και ενώνουν τους τηλεθεατές ενός περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού είναι η καταγωγή ή και ο τόπος κατοικίας ή/και εργασίας, τα κέντρα αποφάσεων και η τοπική εξουσία, η δημιουργία και οι δράσεις στην επιχειρηματικότητα, την οικονομία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα.


Σε όλα αυτά η ενημερωτική περιφερειακή τηλεόραση έχει την μοναδικότητα και την αποκλειστικότητα να μπορεί να αντλεί περιεχόμενο και να το μετατρέπει σε ενημέρωση και επικοινωνία. Μέσα από την ζωή, την καθημερινότητα και τις ποικίλες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, η περιφερειακή τηλεόραση αποκτά τον κοινωνικό της ρόλο να ενώνει και να ενημερώνει.
Απαλλαγμένη από την πίεση των καθημερινών μετρήσεων, είτε για πρακτικούς είτε για ιδεολογικούς λόγους, η περιφερειακή τηλεόραση έχει τον χώρο και τον τηλεοπτικό χρόνο για καλές ειδήσεις. Οι καλές και οι χρήσιμες ειδήσεις είναι η βάση και ο κορμός του τηλεοπτικού δελτίου. Η δυσάρεστη είδηση είναι το αναγκαίο κακό.
Ο πλέον άμεσος φορέας εξουσίας στην περιφέρεια είναι η αυτοδιοίκηση, οι αποφάσεις της οποίας αφορούν κάθε πολίτη. Μόνο η περιφερειακή τηλεόραση μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού σε όλη την δραστηριότητά της. Να μεταφέρει την φωνή του πολίτη στον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη και να στέλνει τις αντίστοιχες απαντήσεις, λύσεις και πληροφορίες σε κάθε σπίτι.
Μόνο η περιφερειακή τηλεόραση έχει αποδείξει με την μέχρι σήμερα λειτουργία της ότι έχει χρόνο και χώρο για κάθε δημιουργική προσπάθεια, ατομική ή συλλογική, σε όλους τους τομείς. Γι αυτό άλλωστε και επιτυγχάνει τεράστια διείσδυση στο κοινό σύμφωνα και με τις δημοσιοποιημένες εκτιμήσεις εταιριών δημοσκοπήσεων.
Η χωρίς εντυπωσιασμούς σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση του Πολίτη της Ελληνικής Περιφέρειας είναι ο βασικός στόχος μας, αυτό επιδιώκουμε κι αυτό πράττουμε. Είναι σαφές ότι αυτό βοηθά και την περιφερειακή ανάπτυξη για την οποία όλοι προσπαθούμε.
1. Αποφεύγουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τον εναγκαλισμό του συστήματος με οποιανδήποτε οργανωμένα ή μη συμφέροντα αλλά και με την κρατική εξουσία. Στηριζόμαστε αποκλειστικά στους συνεργάτες μας, στο κοινό που μας παρακολουθεί και στους φορείς που το εκπροσωπούν.
2. Δίνουμε δυνατότητα πρόσβασης και έκφρασης όλων των πολιτιστικών, κοινωνικών, πολιτικών και λοιπών φορέων (ακόμα και ατόμων) προς τα μέσα μας. Παράλληλα είναι διαρκής η προσπάθειά μας για ανταλλαγή όλων των απόψεων και θέσεων μέσα από τις εκπομπές μας. Με δύο λόγια, καλυτερεύουμε πραγματικά τη λειτουργία των σταθμών μας ταυτόχρονα και ανάλογα με τη βελτίωση του κοινού που την παρακολουθεί και της κοινωνίας μέσα στην οποία λειτουργεί.
3. Εφαρμόζουμε πιστά όλους του Νόμους, τις αποφάσεις και κώδικες δεοντολογίας των αρμόδιων οργάνων και φορέων του ραδιοτηλεοπτικού περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχαμε σε όλες τις προσπάθειες αδειοδότησης καταθέτοντας πλήρεις φακέλους στο ΕΡΣ, καταβάλλοντας τα απαιτούμενα υψηλά οικονομικά παράβολα.
4. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την ανάπτυξη της περιοχής μας, άρα στηρίζουμε συνολικά την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας μας, μέσα σε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού, ο οποίος βελτιώνει την ποιότητα, εξουδετερώνει την προπαγάνδα και ελευθερώνει τον θεατή δίδοντας του το δικαίωμα ελεύθερης κρίσης και επιλογής.


Επιπλέον θα μπορούσε κανείς να επιχειρηματολογήσει υπέρ της περιφερειακής τηλεόρασης και της διαφορετικότητάς της από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας. Το έχουν κάνει μέχρι σήμερα στη βουλή εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Μόνο που στο τέλος αποφάσισαν ότι όλοι θα μπουν στο ίδιο καζάνι..
Εκτιμούμε ότι δεν είμαστε αεριτζήδες, δεν ζούσαμε στην ανομία και δεν έχουμε καμία σχέση με την διαπλοκή. Επιπροσθέτως, όχι μόνο δεν χρηματοδοτούμαστε χωρίς εγγυήσεις, αντιθέτως οι τράπεζες αγνοούν την ύπαρξή μας όταν μοιράζουν την διαφημιστική πίτα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι ίδιες. Μοναδικός χρηματοδότης η διαφήμιση του ιδιωτικού τομέα, που επιλέγει την περιφερειακή τηλεόραση με όρους αγοράς.
Η αγορά μπορεί να επιβάλει και την δικαιοσύνη. Όποιος περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός έχει περιεχόμενο, έχει τηλεθεατές, έχει διαφημίσεις.
Έτσι αμοίβεται και έτσι επιβιώνει.

Διαβάστηκε 181 φορές

Δημοσιογράφος, Διευθύνων Σύμβουλος Star Κεντρικής Ελλάδας και Γραμματέας της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας

×
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

1.    Η «STAR Α.Ε.», Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδας, που εδρεύει στο 4οχλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών, (εφεξής καλούμενη Διοργανώτρια), διοργανώνει διαγωνισμό, σύμφωνα με την κατωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία, όπου θα διανεμηθούν δώρα μέσω κληρώσεως. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα μέσω των ιστοσελίδων του σταθμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr.

2.    Δικαίωμα συμμετοχής μπορούν να αποκτήσουν όσα φυσικά πρόσωπα διαμένουν στην Ελλάδα. (στο εξής οι «Δικαιούμενοι Συμμετοχής ή Συμμετέχοντες»). Για όσους συμμετέχοντες δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη γονικής συγκατάθεσης. Αποκλείονται από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι εργαζόμενοι στη STAR Α.Ε., τα μέλη της οικογένειας τους καθώς και τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στην διαχείριση της εν λόγω προωθητικής ενέργειας.

3.    Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό γίνεται με τους εξής τρόπους:
Οποιοσδήποτε, Δικαιούμενος Συμμετοχής, που εισέρχεται στις διευθύνσεις www.tvStar.gr και www.starsports.gr,  έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στην κλήρωση για τα δώρα, εφόσον κάνει:
•    Like στη σελίδα του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο facebook
•    Like στη δημοσίευση και
•    Share (κοινοποίηση) της δημοσίευσης στο χρονολόγιό του.

4.    Οι νικητές του διαγωνισμού θα προκύψουν από κλήρωση, μέσω της πλατφόρμας random.org, μεταξύ των εγκύρων συμμετοχών, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του.

5.    Τα δώρα είναι προσωπικά, ανεπίδεκτα μεταβιβάσεως και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

6.    Οι τυχεροί/τυχερές θα ενημερώνονται από τη δημοσίευση των ονομάτων που θα αναρτάται στις ιστοσελίδες του διαγωνισμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr. Οι βεβαιώσεις για τα δώρα θα παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλου σχετικού αποδεικτικού, από τα γραφεία της STAR Α.Ε.
(Πληροφορίες: 22310 46725 /  Καθημερινά: 12:30 – 13:30 & 19:00 – 20:00) 

7.    Οι τυχεροί/τυχερές θα πρέπει να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για τα δώρα  τους εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης των ονομάτων. Μετά το πέρας των επτά (7) ημερών το δώρα θα παραλαμβάνουν οι επιλαχόντες. Ομοίως, σε περίπτωση που δεν επαληθευτεί η εγκυρότητα της συμμετοχής του νικητή.

8.    Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώσει τα ονόματα των τυχερών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, σε οποιοδήποτε έντυπο ή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και να προβεί σε διαφημιστική εκμετάλλευση κάθε σχετικού γεγονότος. Οι συμμετέχοντες, δια της υποβολής δήλωσης συμμετοχής συναινούν ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα για τη δημοσίευση του ονόματός τους ή για τη χρήση του σε σχετικό διαφημιστικό πρόγραμμα χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης. Αναφορικά με τα στοιχεία των συμμετεχόντων, θα τηρηθεί από τη Διοργανώτρια απόλυτη εχεμύθεια και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα απολύτως λόγο παρά μόνο για τους λόγους που αναφέρονται στο παρόν. Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το email των συμμετεχόντων για την αποστολή ενημερωτικού υλικού που αφορά τη συγκεκριμένη ενέργεια, ή σχετικές προωθητικές ενέργειες που πρόκειται να διεξαγάγει η ίδια. Η επεξεργασία όλων των δεδομένων θα γίνει με βάση τις διατάξεις του ν. 2472/1997 (Νόμος περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα).

9.    Η Διοργανώτρια τηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους της κλήρωσης ή να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης κατά την κρίση της, να παρατείνει ή να συντομεύσει τη διάρκεια του, ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της Ενέργειας και χωρίς προειδοποίηση, με την δημοσίευση νεότερης ανακοίνωσης στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες.
Οι ως άνω τροποποιήσεις θα είναι δεσμευτικές για όλους τους συμμετέχοντες.

10.    Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη εάν για λόγους που βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής και ελέγχου τους, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: προσβολή από ιούς υπολογιστών, παράνομη ενέργεια ή επέμβαση, απάτη, τεχνικά προβλήματα, επηρεάζεται προσωρινώς η ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού.

11.    Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιονδήποτε τρόπο τροποποίηση ή απόπειρα τροποποίησης των όρων του παρόντος, με σκοπό κυρίως την τροποποίηση ή αλλοίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή την επιρροή με αυτοματοποιημένο ή αθέμιτο μέσο της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή του καθορισμού του νικητή. Εάν αποδειχθεί ότι κάποιος συμμετέχων έχει αναδειχθεί νικητής παραβιάζοντας τους όρους του παρόντος, με απατηλά μέσα, δεν θα του απονεμηθεί το δώρο του ή θα απώλυται αυτοδικαίως κάθε δικαίωμα κατοχής του, η δε Διοργανώτρια στην περίπτωση αυτή επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της εναντίον του εν λόγω συμμετέχοντα.

12.    Οι παρόντες όροι θα είναι ανηρτημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια των διαγωνισμών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, που διατηρεί η διοργανώτρια στο διαδίκτυο.

13.    Οι παρόντες όροι διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο. Λαμβάνοντας μέρος στην κλήρωση, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι έχουν ανεπιφύλακτα αποδεχθεί και συμφωνήσει με τους δεσμευτικούς αυτούς όρους, κανόνες και προϋποθέσεις. Κάθε επιπλέον ανακοίνωση με οδηγίες για την συμμετοχή, θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr ή www.starsports.gr από την Διοργανώτρια και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτών των όρων.

14.    Η συμμετοχή στην κλήρωση προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων.

×
×
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.