Τελευταίες Ειδήσεις
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 09:32

“Άλμα” Μπακογιάννη από τα δεξιά στο κέντρο... με αριστερή “στροφή”.

Έγραψε ο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του αδιεξόδου έχουν δρομολογηθεί.

Αυτή την αίσθηση μου γέννησε η παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη 37 χρόνων σήμερα, στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία παρουσία του 40χρονου προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα.

Ο ένας, εν δυνάμει πρωθυπουργός, πρόεδρος αρχικά ενός μικρού κόμματος, που κατάφερε με υπομονή και επιμονή να ανατρέψει εσωτερικές αντιθέσεις και αγκυλώσεις, να τις ξεπεράσει και με το νεανικό του προφίλ σε συνδυασμό με τις θέσεις και τις προτάσεις της αριστεράς για μία άλλου τύπου διακυβέρνηση στην Ελλάδα και την Ευρώπη αυτή των λαών, να δημιουργήσει τελικά ένα πολιτικό, πλειοψηφικό, αριστερό ρεύμα ικανό να αντιπαλέψει το "σάπιο" πολιτικό σύστημα στη χώρα και να φέρει την ελπίδα στον Ελληνικό λαό.

Ο δεύτερος, περιφερειάρχης, λίγο νεότερος, με μικρότερη εμπειρία στα μεγάλα πολιτικά "σαλόνια", αλλά με γνώση στη διοίκηση των κατώτερων βαθμίδων της εξουσίας αυτή της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, που επιχείρησε σε κόκκινο φόντο και με τρεμάμενη φωνή (σε ορισμένα σημεία της ομιλίας του) το μεγάλο "άλμα" από τα δεξιά στο κέντρο, με "κλειστή" αριστερή στροφή.

Έκανε σαφής διαπιστώσεις για το ρόλο του πολιτικού συστήματος από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, κράτησε σαφείς αποστάσεις από τα κόμματα και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας και άφησε να εννοηθεί οτι υπάρχει και μία άλλη πρόταση που μπορεί να καλύψει το πολιτικό κενό στο χώρο του κέντρου που αλλοιώθηκε βίαια μπροστά στην ανάγκη του "σαθρού" πολιτικού συστήματος να κρατηθεί στην εξουσία τα τελευταία χρόνια.

Επιχείρησε να αλλάξει τους όρους του "παιχνιδιού", αποδέχθηκε οτι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που δεν διδάχθηκαν τίποτα από την ιστορία, κλείνουν τον φαύλο κύκλο της μεταπολίτευσης και αναλαμβάνει τη χώρα η νέα Εθνική Ελλάδας που "παίχτες" της θα είναι σίγουρα ο ίδιος και ο Αλέξης Τσίπρας, άνθρωποι, πολιτικοί της ίδιας μορφωμένης γενιάς, που τουλάχιστον θα συμφωνήσουν στο ότι, σε αυτή τη χώρα δεν πρέπει να ξαναγίνουν τα ίδια λάθη, έστω κι αν οι ίδιοι περάσουν χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, κατά την ταπεινή μου άποψη, παρουσιάστηκε στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ως το πολιτικό πρόσωπο "αντίδοτο" στην πολιτική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστηκε 4191 φορές

Δημοσιογράφος Star Κεντρικής Ελλάδας – Βοιωτία

×
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

1.    Η «STAR Α.Ε.», Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδας, που εδρεύει στο 4οχλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών, (εφεξής καλούμενη Διοργανώτρια), διοργανώνει διαγωνισμό, σύμφωνα με την κατωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία, όπου θα διανεμηθούν δώρα μέσω κληρώσεως. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα μέσω των ιστοσελίδων του σταθμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr.

2.    Δικαίωμα συμμετοχής μπορούν να αποκτήσουν όσα φυσικά πρόσωπα διαμένουν στην Ελλάδα. (στο εξής οι «Δικαιούμενοι Συμμετοχής ή Συμμετέχοντες»). Για όσους συμμετέχοντες δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη γονικής συγκατάθεσης. Αποκλείονται από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι εργαζόμενοι στη STAR Α.Ε., τα μέλη της οικογένειας τους καθώς και τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στην διαχείριση της εν λόγω προωθητικής ενέργειας.

3.    Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό γίνεται με τους εξής τρόπους:
Οποιοσδήποτε, Δικαιούμενος Συμμετοχής, που εισέρχεται στις διευθύνσεις www.tvStar.gr και www.starsports.gr,  έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στην κλήρωση για τα δώρα, εφόσον κάνει:
•    Like στη σελίδα του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο facebook
•    Like στη δημοσίευση και
•    Share (κοινοποίηση) της δημοσίευσης στο χρονολόγιό του.

4.    Οι νικητές του διαγωνισμού θα προκύψουν από κλήρωση, μέσω της πλατφόρμας random.org, μεταξύ των εγκύρων συμμετοχών, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του.

5.    Τα δώρα είναι προσωπικά, ανεπίδεκτα μεταβιβάσεως και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

6.    Οι τυχεροί/τυχερές θα ενημερώνονται από τη δημοσίευση των ονομάτων που θα αναρτάται στις ιστοσελίδες του διαγωνισμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr. Οι βεβαιώσεις για τα δώρα θα παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλου σχετικού αποδεικτικού, από τα γραφεία της STAR Α.Ε.
(Πληροφορίες: 22310 46725 /  Καθημερινά: 12:30 – 13:30 & 19:00 – 20:00) 

7.    Οι τυχεροί/τυχερές θα πρέπει να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για τα δώρα  τους εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης των ονομάτων. Μετά το πέρας των επτά (7) ημερών το δώρα θα παραλαμβάνουν οι επιλαχόντες. Ομοίως, σε περίπτωση που δεν επαληθευτεί η εγκυρότητα της συμμετοχής του νικητή.

8.    Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώσει τα ονόματα των τυχερών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, σε οποιοδήποτε έντυπο ή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και να προβεί σε διαφημιστική εκμετάλλευση κάθε σχετικού γεγονότος. Οι συμμετέχοντες, δια της υποβολής δήλωσης συμμετοχής συναινούν ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα για τη δημοσίευση του ονόματός τους ή για τη χρήση του σε σχετικό διαφημιστικό πρόγραμμα χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης. Αναφορικά με τα στοιχεία των συμμετεχόντων, θα τηρηθεί από τη Διοργανώτρια απόλυτη εχεμύθεια και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα απολύτως λόγο παρά μόνο για τους λόγους που αναφέρονται στο παρόν. Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το email των συμμετεχόντων για την αποστολή ενημερωτικού υλικού που αφορά τη συγκεκριμένη ενέργεια, ή σχετικές προωθητικές ενέργειες που πρόκειται να διεξαγάγει η ίδια. Η επεξεργασία όλων των δεδομένων θα γίνει με βάση τις διατάξεις του ν. 2472/1997 (Νόμος περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα).

9.    Η Διοργανώτρια τηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους της κλήρωσης ή να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης κατά την κρίση της, να παρατείνει ή να συντομεύσει τη διάρκεια του, ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της Ενέργειας και χωρίς προειδοποίηση, με την δημοσίευση νεότερης ανακοίνωσης στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες.
Οι ως άνω τροποποιήσεις θα είναι δεσμευτικές για όλους τους συμμετέχοντες.

10.    Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη εάν για λόγους που βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής και ελέγχου τους, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: προσβολή από ιούς υπολογιστών, παράνομη ενέργεια ή επέμβαση, απάτη, τεχνικά προβλήματα, επηρεάζεται προσωρινώς η ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού.

11.    Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιονδήποτε τρόπο τροποποίηση ή απόπειρα τροποποίησης των όρων του παρόντος, με σκοπό κυρίως την τροποποίηση ή αλλοίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή την επιρροή με αυτοματοποιημένο ή αθέμιτο μέσο της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή του καθορισμού του νικητή. Εάν αποδειχθεί ότι κάποιος συμμετέχων έχει αναδειχθεί νικητής παραβιάζοντας τους όρους του παρόντος, με απατηλά μέσα, δεν θα του απονεμηθεί το δώρο του ή θα απώλυται αυτοδικαίως κάθε δικαίωμα κατοχής του, η δε Διοργανώτρια στην περίπτωση αυτή επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της εναντίον του εν λόγω συμμετέχοντα.

12.    Οι παρόντες όροι θα είναι ανηρτημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια των διαγωνισμών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, που διατηρεί η διοργανώτρια στο διαδίκτυο.

13.    Οι παρόντες όροι διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο. Λαμβάνοντας μέρος στην κλήρωση, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι έχουν ανεπιφύλακτα αποδεχθεί και συμφωνήσει με τους δεσμευτικούς αυτούς όρους, κανόνες και προϋποθέσεις. Κάθε επιπλέον ανακοίνωση με οδηγίες για την συμμετοχή, θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr ή www.starsports.gr από την Διοργανώτρια και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτών των όρων.

14.    Η συμμετοχή στην κλήρωση προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων.

×
×
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.