Τελευταίες Ειδήσεις
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 13:30

Σε ιδιώτη το σύμβολο κατατεθέν της Λιβαδειάς

Έγραψε ο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Παραδίδεται ημιτελές σε χέρια ιδιώτη το ΞΕΝΙΑ στη Λιβαδειά και μάλιστα με όρους εκμίσθωσης, σύμφωνα με πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Λεβαδεών στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που παραπέμπουν στην εποχή των παχιών αγελάδων.

Η Δημοτική Αρχή και στο πλαίσιο της πολιτικής διαχείρισης ενός σοβαρού ζητήματος για την πόλη, όπως είναι το σύμβουλο κατατεθέν για τη Λιβαδειά το ΞΕΝΙΑ, για να λειάνει τις αντιδράσεις που ενδεχομένως προκύψουν από τη διάθεση της χρήσης του ακινήτου σε ιδιώτη, ανεβάζει σε δυσθεώρητα ύψη τις απαιτήσεις της, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) τους τοπικούς επιχειρηματίες.

Παράλληλα καλύπτεται πίσω από την συγκεκριμένη πρόταση και στην περίπτωση που ο πρώτος διαγωνισμός αποβεί άκαρπος, καθώς κανείς δεν θα μπορεί να την κατηγορήσει για «ξεπούλημα» του ακινήτου, όταν μπροστά στην ανάγκη επαναλειτουργίας θα αναγκαστεί να ρίξει τελικά τις απαιτήσεις της.

Η οικονομική κρίση και τα μνημόνια επιβάλλουν στην πάλαι ποτέ αυτοδιοίκηση και σήμερα αδύναμη τοπική διοίκηση, το λιγότερο Κράτος, οπότε και το ΞΕΝΙΑ, το στολίδι των πηγών της Κρύας, σε χέρια ιδιώτη με ότι αυτό και αν συνεπάγεται για τους πολίτες και κυρίως για εκείνους που ρομαντικά αλλά πεισματικά συνεχίζουν να το θεωρούν κληρονομιά τους.

Η Λιβαδειά λοιπόν περιμένει τον σοβαρό μεγαλο-επενδυτή που θα προσελκύσει επισκέπτες απ' όλη την Ελλάδα (όπως υποστήριξαν και σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην προσπάθειά τους να στηρίξουν την πρόταση του Δημάρχου), καθώς όπως όλα δείχνουν και η αρμοδιότητα της τουριστικής προβολής ενός Δήμου, ενδεχομένως να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες λόγω της γενικότερης οικονομικής αφαίμαξης της αυτοδιοίκησης.

 

Διαβάστηκε 2012 φορές

Δημοσιογράφος Star Κεντρικής Ελλάδας – Βοιωτία

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.