“Αγκάθια” στην πρεμιέρα του αγροτικού πετρελαίου. (video)

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Με σοβαρά προβλήματα και έντονες διαμαρτυρίες ξεκίνησε η διάθεση του αγροτικού πετρελαίου.
Ενώ οι αγρότες περίμεναν την ενίσχυση για να καλύψουν τα αυξημένα καλλιεργητικά έξοδα, η πραγματικότητα στα πρατήρια αποδεικνύεται διαφορετική.
Οι βενζινοπώλες κάνουν λόγο για έλλειψη οδηγιών, ενώ οι ίδιοι οι παραγωγοί διαμαρτύρονται τόσο για τις ποσότητες που τελικά δικαιούνται, όσο και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι τους που δεν μπορούν να ακολουθήσουν την τεχνολογία.
Από την πλευρά των πρατηριούχων, ο αντιπρόεδρος των βενζινοπωλών στη Φθιώτιδα, Γιάννης Καλοπήτας, επισημαίνει την κατάσταση που επικρατεί αφού οι εταιρίες δεν είναι έτοιμες να τρέξουν την διαδικασία.
Στην άλλη πλευρά, οι αγρότες βλέπουν τους λογαριασμούς και τα λίτρα που τους αναλογούν να μην αρκούν ούτε για τα στοιχειώδη, την ώρα που οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παραγωγοί αποκλείονται αφού δεν έχουν έξυπνα τηλέφωνα για να κατεβάσουν την σχετική εφαρμογή. Σχολιάζει επίσης πως δεν υπάρχει επιδότηση στο πετρέλαιο που χρησιμοποιείται για την άρδευση και τα ξηραντήρια.
Οι πρατηριούχοι καλούνται να βάλουν πλάτη και να συνδράμουν στην διαδικασία.
Βενζινοπώλες και αγρότες ζητούν να ληφθούν μέτρα για να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα που παρατηρούνται.








