Σύγκληση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαμιέων ενόψει του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026, εκτάκτως, το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Λαμιέων, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αχιλλέα Τζουβάρα, σε κλίμα αυξημένης επαγρύπνησης.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κατόπιν της επικαιροποίησης του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (Ε.Δ.Ε.Κ.) της ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πορτοκαλί/κόκκινες προειδοποιήσεις, η οποία αναμένεται να επηρεάσει και την περιοχή μας (ιδίως από αργά το βράδυ της Τρίτης και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 28-10-2026).



Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν διεξοδικά:
• Η πλήρης ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού, των τεχνικών μέσων και του στόλου οχημάτων του Δήμου (υδροφόρες, μηχανήματα έργου).
• Η εντατική επιτήρηση ευπαθών σημείων, ρεμάτων και περιοχών υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.
• Ο σχεδιασμός για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν κατολισθήσεων, πτώσεων δέντρων ή φραγμών στο οδικό δίκτυο της περιοχής.
Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Λαμιέων παραμένει σε πλήρη επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη των φαινομένων.
Συστήνεται στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια κορύφωσης των καιρικών φαινομένων, να μην επιχειρούν ποτέ να διασχίσουν χειμάρρους, ρέματα και πλημμυρισμένους δρόμους (πεζή ή με όχημα) και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.








