tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2026, 21:34

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χαρτογραφεί ανάγκες και προοπτικές για ευάλωτες ομάδες και κοινωνικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών έργων FABCOM και PROSECO

Σπύρος ΚαρανάσιοςΣπύρος Καρανάσιος

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το tvstar.gr στα
αγαπημένα σου στη Google

Η ανάγκη δημιουργίας δομών βραχείας φιλοξενίας για άτομα με αναπηρία, η ανάπτυξη κινητής μονάδας ψυχικής υγείας, η σταθερή χρηματοδότηση κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές επιχειρήσεις στη συμμετοχή τους σε δημόσιες συμβάσεις, ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων που αναδείχθηκαν στις δύο συναντήσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026, στην αίθουσα του ΤΕΕ στη Λαμία.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών έργων Interreg Europe «FABCOM» και «PROSECO», με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελεχών της Περιφέρειας και των Δήμων, εκπροσώπων κοινωνικών δομών, συλλόγων ΑμεΑ, κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, αναπτυξιακών φορέων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.
FABCOM: Φροντίδα βασισμένη στην κοινότητα

Η πρώτη συνάντηση επικεντρώθηκε στην κοινοτική και οικογενειακή φροντίδα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς παρουσίασε τέσσερις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στη Στερεά Ελλάδα: τη «ΓΕΦΥΡΑ», το REMIND, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Λαμιέων και το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Φθιώτιδας.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

Στη συνέχεια, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Καλτσάς αναφέρθηκε στη συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνική ένταξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η Σύμβουλος του Περιφερειάρχη για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και τις Διεθνείς Σχέσεις, Ρούλα Κεχρή, παρουσίασε καλές πρακτικές των εταίρων του έργου από τη Γερμανία, τη Λετονία, το Βέλγιο και την Πολωνία, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Φθιώτιδας, Λεωνίδας Μίχος, κατέθεσε την εμπειρία του Συλλόγου στην παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων κατέθεσαν εμπειρίες, παρατηρήσεις και προτάσεις, αναδεικνύοντας την ανάγκη διαμόρφωσης ενός κατάλληλου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας, τη διασφάλιση σταθερών πηγών χρηματοδότησης για τις κοινωνικές υπηρεσίες και την ανάπτυξη νέων, διαφοροποιημένων μορφών φροντίδας για άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη υποστήριξης.

PROSECO: Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
Η δεύτερη συνάντηση, με τίτλο «Meet your Buyer», επικεντρώθηκε στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ) και δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων, καθώς και στα εμπόδια που εξακολουθούν να περιορίζουν την πρόσβασή τους στην αγορά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Περγαντάς αναφέρθηκε στις δυνατότητες αξιοποίησης της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στη Στερεά Ελλάδα. Ακολούθησε η παρουσίαση της Αφροδίτης Αζάρη, εκπροσώπου του βελγικού φορέα-εταίρου του έργου, σχετικά με τη διαπεριφερειακή πορεία υλοποίησης του PROSECO. Η Ρούλα Κεχρή επεσήμανε το έλλειμμα πληροφόρησης που εξακολουθεί να υφίσταται τόσο μεταξύ των παρόχων όσο και των δυνητικών αγοραστών υπηρεσιών κοινωνικής οικονομίας, το οποίο φιλοδοξεί να καλύψει το έργο, ενώ ο Πρόεδρος της ΚοινΣΕπ «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ», Γεώργιος Θεοδώρου, στάθηκε στα διοικητικά εμπόδια και στην ανάγκη έγκαιρου προγραμματισμού των διαδικασιών, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να οργανώνουν αποτελεσματικά τη δραστηριότητά τους.
Μέσα από τις παρεμβάσεις φορέων και επιχειρήσεων που ακολούθησαν, αναδείχθηκαν κρίσιμα ζητήματα, όπως η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των ΚοινΣΕπ, αλλά και η ανάγκη δημιουργίας μιας οργανωμένης καταγραφής των ενεργών κοινωνικών επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Τις δύο συναντήσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας Απόστολος Καραναστάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Λαμιέων Κωνσταντίνος Ψειρόπουλος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας Δημήτριος Δρακάκης, ο εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής Στερεάς Ελλάδας Πέτρος Καραγεώργος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς, ολοκληρώνοντας τις δύο συναντήσεις, δήλωσε: «Οι δύο συναντήσεις μάς έδωσαν την ευκαιρία να ακούσουμε από τους ίδιους τους φορείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Στο πλαίσιο του FABCOM, ιδιαίτερη σημασία έχουν οι ανάγκες που αναδείχθηκαν για τη δημιουργία δομών βραχείας φιλοξενίας, την ανάπτυξη κινητών μονάδων φροντίδας και την ενίσχυση της υποστηριζόμενης διαβίωσης. Στο PROSECO, αναδείχθηκε ως βασική προτεραιότητα η συστηματική καταγραφή των κοινωνικών επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ώστε να διευκολυνθεί η συνεργασία τους με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες οικονομικής δραστηριότητας. Ο ρόλος της Πολιτείας είναι καθοριστικός, τόσο στη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου όσο και στη διασφάλιση των αναγκαίων πόρων. Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, στηρίζουμε τις κοινωνικές δομές και επιδιώκουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και συνεργασιών».

  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΓΚΕΣΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
27/10/2026, 21:01 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Συνάντηση Δημάρχων της Εύβοιας με τη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
27/10/2026, 19:44 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Δημάρχων της Εύβοιας με τη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας

Κτιστάκης: «Επιτακτική ανάγκη παράτασης των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2026»
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
27/10/2026, 19:00 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κτιστάκης: «Επιτακτική ανάγκη παράτασης των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2026»

Απονομή των Μουστάκειων Βραβείων στο 3ο ΓΕΛ Λαμίας
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
27/10/2026, 18:20 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Απονομή των Μουστάκειων Βραβείων στο 3ο ΓΕΛ Λαμίας

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές των σχολείων της Αταλάντης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
27/10/2026, 17:39 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές των σχολείων της Αταλάντης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
27/10/2026, 17:18 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τη μνήμη από τη REMIND Χαλκίδας
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
27/10/2026, 16:23 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τη μνήμη από τη REMIND Χαλκίδας

Χαλκίδα: Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε Τζιαρντίνι και Φαρμακίδου για την παρέλαση
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
27/10/2026, 16:17 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Χαλκίδα: Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε Τζιαρντίνι και Φαρμακίδου για την παρέλαση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Μητρώο Έντυπου & Ηλεκτρονικού Τύπου - ΜΗΤ 232408
Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2026 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR