Γιώτα Πούλου: Εκατομμύρια ευρώ για μελέτες για την παράκαμψη Αράχωβας, αλλά το έργο παραμένει «στον αέρα» χωρίς χρηματοδότηση και δημοπράτηση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Η ανεξάρτητη Βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αναδεικνύοντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στην υλοποίηση της Παράκαμψης Αράχωβας —ενός έργου ζωτικής σημασίας για την οδική ασφάλεια, την αποσυμφόρηση της περιοχής και την πολιτική προστασία στον Παρνασσό.
Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν επιβαρυνθεί με σχεδόν 3.000.000 ευρώ για την εκπόνηση και επικαιροποίηση των μελετών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν και παραλήφθηκαν οριστικά το 2023, το έργο, προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ, παραμένει καθηλωμένο λόγω απουσίας χρηματοδότησης.
Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, όχι μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες, προκαλεί σοβαρούς κινδύνους ατυχημάτων και εμποδίζει την άμεση διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, κ. Γιάννης Σταθάς, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Δελφών, κ. Π. Τσαγκαλή, έχει εξαντλήσει κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο. Παρά τις διαβεβαιώσεις, όμως, το έργο παραμένει στα αζήτητα.
Με την παρέμβασή της, η κ. Πούλου ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο σαφείς απαντήσεις για τις συγκεκριμένες ενέργειες και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου θα εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για το έργο, το ακριβές χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης, το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων των απαιτούμενων εκτάσεων, καθώς και την εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων.
Η Αράχωβα και η ευρύτερη περιοχή δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.
Απαιτείται άμεση εξασφάλιση των κονδυλίων, για να περάσουμε από τα λόγια και τις πολυδάπανες μελέτες στην πράξη.








