Λαμία: Διαμαρτύρονται οι ελαιοπαραγωγοί την Παρασκευή στην Πλατεία Ελευθερίας- Ποια τα αιτήματά τους

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας καλεί τους ελαιοπαραγωγούς του νομού σε διαμαρτυρία την Παρασκευή (23-10) μετά τις νέες εξελίξεις που τους άφησαν ανικανοποίητους και δυσαρεστημένους.
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:
Συνάδελφοι ελαιοπαραγωγοί
Στη συνέλευση της ΠΕΜ στη Στυλίδα 17/10/26 αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε κατώτερες εγγυημένες τιμές σε βρώσιμες ελιές και λάδι, αναπλήρωση εισοδήματος λόγω εξευτελιστικών τιμών κάτω του κόστους παραγωγής, ολοκληρωμένο πρόγραμμα δακοπροστασίας που να υποστηρίζεται ολόπλευρα από το κράτος και επέκταση της αντιχαλαζικής προστασίας της ελαιοκαλλιέργειας, κατασκευή αρδευτικών έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Οι αγωνιστικές διεκδικήσεις είναι μονόδρομος για όλους μας, για αυτό όλες οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και οι κατά τόπους Αγροτικοί Σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα οργανώνουμε πολύμορφες κινητοποιήσεις στις 22/23 του Οκτώβρη.
Οι χαμηλές τιμές και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, που σε συνδυασμό με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων οδηγούν στο ξεκλήρισμα τους βιοπαλαιστές ελαιοπαραγωγούς.
Επιπλέον, μέσα σε ένα κλίμα πολεμικής προετοιμασίας και άμεσης εμπλοκής της χώρας μας καλούνται και οι ελαιοπαραγωγοί και όλοι οι αγρότες συνολικά να πληρώσουμε έναν πόλεμο που μόνο καταστροφή θα φέρει.
Με αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, ώστε να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε και την επόμενη χρονιά, να ζήσουν τις οικογένειές μας και να παραμείνουμε στα χωράφια μας και στα χωριά μας.
Στην παρούσα φάση δεν χωρά απογοήτευση. Η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί φοβούνται τον οργανωμένο και συνεπή αγώνα που αποτελεί όπλο του εργαζόμενου λαού.
Για να εξασφαλίσουμε οι αγρότες βιώσιμο εισόδημα θα πρέπει να χάσουν οι έμποροι και οι βιομήχανοι που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτας μας.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας καλεί τους ελαιοπαραγωγούς του νομού μας σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 23/10 στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία στις 11.00 το πρωί στην Περιφέρεια Στερεάς.








