Υπερχείλισαν ποτάμια στην Εύβοια – Έκλεισαν δρόμοι στην κεντρική και την βόρεια (φωτογραφίες & βίντεο)

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο μεγαλύτερο μέρους του νησιού από την συνεχή δυνατή νεροποντή.
Στα Πολιτικά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων υπερχείλισε το ποτάμι που διασχίζει το χωριό και το νερό κάλυψε καλλιεργήσιμα χωράφια. Ο δρόμος από Καστέλα για Πολιτικά έχει κλείσει λόγω φερτών υλικών. Επίσης, επικίνδυνα έχει φουσκώσει ο Μεσσάπιος, κεντρικός ποταμός του Δήμου. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν τα χωριά γύρω από το βουνό της Δίρφυς.


Η Βόρεια Εύβοια, ειδικά ο δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, έχει σχεδόν αποκλειστεί. Ο κεντρικός του ποταμός, Κηρέας, έχει φουσκώσει και σε πολλά σημεία έχει υπερχειλίσει επάνω στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει την κεντρική με την βόρεια πλευρά του νησιού, γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητο το κλείσιμο του. Πολλά φερτά υλικά και δέντρα έχουν πέσει σε δρόμους. Ευτυχώς το νερό δεν έπνιξε τις καλλιέργειες και τα σπίτια. Οι κάτοικοι για άλλη μια φορά βιώνουν στιγμές αγωνίας να μην κατέβει το νερό από το βουνό, το οποίο μέχρι στιγμής σε συνδυασμό με τα αντιπλημμυρικά έργα το έχει απορροφήσει.
Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαπουρνιώτης σημειώνει:
“Τα ισχυρά φαινόμενα που έπληξαν τον Δήμο μας θα συνεχιστούν, έως τις απογευματινές ώρες με μειωμένη όμως ένταση. Όλη την νύχτα οι δυνάμεις του Δήμου, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έδωσαν τιτάνια μάχη. Η κυκλοφορία στον παραποτάμιο δρόμο του Κηρέα διακόπηκε προσωρινά και η κυκλοφορία γίνεται μέσω του δρόμου Μετοχίου -Δαφνούσας. Τα αντιπλημμυρικά έργα δούλεψαν σε όλο τον Δήμο σηκώνοντας 150mm βροχής μέχρι στιγμής. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους μέχρι το πέρας της κακοκαιρίας.”












