tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • ΕΥΒΟΙΑ
Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2026, 09:07

Απλήρωτοι παραμένουν οι ρυτινοκαλλιεργητές της Εύβοιας

Ιωάννα ΚαραγιάννηΙωάννα Καραγιάννη

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το tvstar.gr στα
αγαπημένα σου στη Google

Την υπογραφή της ΚΥΑ, όπως έχει δεσμευτεί το Υπουργείο Εργασίας, για ν’ αυξηθούν οι μισθοί τους που παραμένουν στα 800 ευρώ ζητούν οι πυρόπληκτοι ρυτινοκαλλιεργητές της Εύβοιας. Με ανακοίνωση του Σωματείου Δασεργατών – Ρυτινοκαλλιεργητών μιλούν για ψεύτικες δεσμεύσεις του Υπουργείου Εργασίας, για ευθύνες των Υπουργείων Ενέργειας και Οικονομίας που δεν  ανταποκρίνονται στα επανειλημμένα αιτήματα τους για συνάντηση. Επιπλέον, ζητούν την καταβολή των οφειλόμενων ενισχύσεων. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ:

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους πυρόπληκτους ρητινεργάτες της Εύβοιας. Από τον Μάιο μέχρι σήμερα, παρά τις δεσμεύσεις για αύξηση των αποδοχών μας, τίποτα δεν έχει προχωρήσει στην πράξη. Οι μήνες περνούν, οι υποσχέσεις παραμένουν στα λόγια και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να παλεύουμε με μισθούς που δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών μας.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

Τεράστιες ευθύνες έχουν οι αρμόδιοι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Δεν ανταποκρίνονται στα επανειλημμένα αιτήματα του Σωματείου μας για συνάντηση. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να απαντήσουν στις επιστολές μας! Αυτή η στάση αποτελεί απαξίωση των εργαζομένων και των συλλογικών μας διεκδικήσεων.

Αντιλαμβανόμαστε, βέβαια, πόσο «επείγουσα» είναι για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος η ενίσχυση των κινήτρων για τους ενεργειακούς ομίλους! Για τα ενεργειακά παζάρια και τις μπίζνες τους γύρω από το πανάκριβο LNG και την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου–Ισραήλ, ο αρμόδιος υπουργός βρίσκει μια χαρά χρόνο. Εκεί υπάρχουν συναντήσεις, ταξίδια και πρωτοβουλίες. Για να υπογράψει, όμως, την ΚΥΑ για τις ενισχύσεις των ρητινοκαλλιεργητών, που βρίσκεται εδώ και καιρό στο γραφείο του, δεν βρίσκει χρόνο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ρετσινάδες να παραμένουν απλήρωτοι! Για μια συνάντηση λίγων λεπτών με τους ρητινεργάτες και μια απάντηση στις επιστολές μας, ο χρόνος φαίνεται πως δεν περισσεύει!

Για εμάς τους ρετσινάδες, αυτές οι προτεραιότητες υπηρετούν μια πολιτική που μας εμπλέκει ακόμα βαθύτερα σε πολεμικούς σχεδιασμούς, μας εκθέτει στον κίνδυνο αντιποίνων και μας φορτώνει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, που γεννούν οι πόλεμοί τους. Οι επιπτώσεις των πολεμικών συγκρούσεων στις τιμές της ενέργειας επιβαρύνουν ήδη τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Θυμίζουμε ότι από το 2022, όταν εκδόθηκε η πρώτη πρόσκληση για το ειδικό πρόγραμμα, ο βασικός μισθός μας παραμένει παγωμένος στα 800 ευρώ , ενώ η ακρίβεια έχει μειώσει την αγοραστική του δύναμη.

Σε ετήσια βάση, ο βασικός μισθός μας υπολείπεται σήμερα σχεδόν 1000 ευρώ ακόμη και του κατώτατου μισθού!

Την ίδια στιγμή, η ακρίβεια και το κόστος των καυσίμων κάνουν την καθημερινότητά μας ασφυκτική. Για να φτάσουμε στα απομακρυσμένα πεδία εργασίας και να συμβάλουμε στη δασοπροστασία, πληρώνουμε από την τσέπη μας σημαντικά ποσά για καύσιμα. Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να χρηματοδοτούμε από τον ανεπαρκή μισθό μας την ίδια μας την εργασία!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αντιμετωπίζουμε και τεράστια καθυστέρηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην υπογραφή της ΚΥΑ που απαιτείται για την καταβολή των ενισχύσεων στους ρητινοκαλλιεργητές που εργάζονται στα λίγα εναπομείναντα δάση. Η καθυστέρηση αυτή προσθέτει νέα οικονομική ασφυξία στους συναδέλφους που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή τη ρητινοκαλλιέργεια στον τόπο μας.

Η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα. Τα έχουμε θέσει επανειλημμένα, με επιστολές, συναντήσεις και κινητοποιήσεις. Κάθε μήνας καθυστέρησης σημαίνει μεγαλύτερη δυσκολία για τις οικογένειές μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να προχωρήσει η σύνταξη της τροποποίησης της ΚΥΑ, όπως έχει συμφωνηθεί στην τελευταία συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας και εκπροσώπους της ΔΥΠΑ.

Στην τροποποίηση της ΚΥΑ να προβλέπονται:

-Αυξήσεις στα 1.250 ευρώ μικτά, οριζόντια για όλους τους εργαζόμενους στο ειδικό πρόγραμμα, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.
-Η χορήγηση του επιδόματος επικινδυνότητας στις ειδικότητες για τις οποίες προβλέπεται.
-Η ορθή αναγραφή της ειδικότητας των πυρόπληκτων ρητινεργατών ως «εργάτες δασοπροστασίας», ώστε να αποτυπώνεται η εργασία που πραγματικά εκτελούν.
-Εδώ και τώρα να σταματήσει η εσκεμμένη προσπάθεια απαξίωσης του προγράμματος και του δασεργατικού του χαρακτήρα από τους αρμόδιους για τον σχεδιασμό των εργασιών! Όπως έχουμε προτείνει επανειλημμένα, απαιτούμε ουσιαστική αξιοποίηση του έμπειρου προσωπικού στον σχεδιασμό και την εκτέλεση δασικών εργασιών πρόληψης και δασοπροστασίας.

Παράλληλα, απαιτούμε:

-Εδώ και τώρα την υπογραφή της ΚΥΑ για τις ενισχύσεις των ρητινοκαλλιεργητών, που εκκρεμεί στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και την άμεση καταβολή των χρημάτων στους εκατοντάδες απλήρωτους ρετσινάδες.
-Αποζημίωση των μετακινήσεων και ουσιαστική αντιμετώπιση των υπόλοιπων μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών αιτημάτων μας.
-Οι αρμόδιοι υπουργοί να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημα συνάντησης, να απαντήσουν εγγράφως στις επιστολές μας και να δεσμευτούν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Σωματείο και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί να γνωρίζουν: η απάντησή μας θα είναι δυνατή και θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα, με τη στήριξη, τον συντονισμό και την αλληλεγγύη των σωματείων, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της Εύβοιας. Η αδιαφορία και ο εμπαιγμός θα συναντήσουν την οργανωμένη, συλλογική μας αντίδραση!

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Απαιτούμε πράξεις τώρα!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΥΒΟΙΑΡΥΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΓΕΣΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΔΕΔΥ Εύβοιας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για μισθούς, ακρίβεια και υποστελέχωση στο δημόσιο (Video)
ΕΥΒΟΙΑ
02/10/2026, 15:41 | ΕΥΒΟΙΑ

ΑΔΕΔΥ Εύβοιας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για μισθούς, ακρίβεια και υποστελέχωση στο δημόσιο (Video)

Stem Girls 2026: Ρομποτική και προγραμματισμός για μαθήτριες δημοτικού και γυμνασίου (Video)
ΕΥΒΟΙΑ
02/10/2026, 15:30 | ΕΥΒΟΙΑ

Stem Girls 2026: Ρομποτική και προγραμματισμός για μαθήτριες δημοτικού και γυμνασίου (Video)

Επιμελητήριο Εύβοιας: Η τεχνική γνώση συνδέει παρελθόν και μέλλον (Video)
ΕΥΒΟΙΑ
01/10/2026, 16:28 | ΕΥΒΟΙΑ

Επιμελητήριο Εύβοιας: Η τεχνική γνώση συνδέει παρελθόν και μέλλον (Video)

Αλιείς Εύβοιας: Έκλεισαν την Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας ζητώντας άμεση στήριξη (Video)
ΕΥΒΟΙΑ
01/10/2026, 15:49 | ΕΥΒΟΙΑ

Αλιείς Εύβοιας: Έκλεισαν την Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας ζητώντας άμεση στήριξη (Video)

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των διαβρώσεων στην Αυλίδα υπό τον Αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
01/10/2026, 15:26 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των διαβρώσεων στην Αυλίδα υπό τον Αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση

Δολοφονία Μάριου Ρουμπή: Εισαγγελική πρόταση παραπομπής και των επτά κατηγορουμένων σε δίκη (Video)
ΕΥΒΟΙΑ
30/09/2026, 21:14 | ΕΥΒΟΙΑ

Δολοφονία Μάριου Ρουμπή: Εισαγγελική πρόταση παραπομπής και των επτά κατηγορουμένων σε δίκη (Video)

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χαλκίδας λόγω εργασιών καθαρισμού
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
30/09/2026, 14:11 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χαλκίδας λόγω εργασιών καθαρισμού

3 νέα αυτοκίνητα ενισχύουν το «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Χαλκιδέων
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
30/09/2026, 12:43 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

3 νέα αυτοκίνητα ενισχύουν το «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Χαλκιδέων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Μητρώο Έντυπου & Ηλεκτρονικού Τύπου - ΜΗΤ 232408
Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2026 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR