Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο TEDxLamia 2026!

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Το TEDxLamia επιστρέφει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με ένα ολοήμερο πλούσιο πρόγραμμα. Ομιλίες, Workshops, Performances, After Party και πολλές άλλες εκπλήξεις έρχονται να μας υποδεχτούν στο πιο μεγαλύτερο event του φθινοπώρου για την πόλη της Λαμίας.
Εξασφάλισε τη θέση σου και γίνε μέρος της πιο… φωτεινής TEDx εμπειρίας στην πόλη σου εδώ!
«Εγώ το φως μετάλαβα, κι εκεί σε πάει η καρδιά συνήθως», μας λέει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο αγαπημένο της τραγούδι. Αυτή τη διαδρομή στο φως θα μοιραστεί μαζί μας, με μια πολύ ξεχωριστή ομιλία!
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες γονείς.
Πρωτοστατεί στην ελληνική μουσική σκηνή ανελλιπώς επί πέντε δεκαετίες με αμέτρητες συναυλίες – παραστάσεις – recital, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα καλύτερα θέατρα από το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης μέχρι την Όπερα της Μόσχας και την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο.
Εκρηκτική, δυναμική, τρυφερή, καθηλώνει με την ερμηνεία της αλλά και ξεσηκώνει με το μεσογειακό της ταπεραμέντο.
Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και σκηνοθέτες αλλά και με τον Goran Bregovic, τον Mario Reyes της οικογενείας των Gipsy Kings, την Natasha Atlas κ.α.
Έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικές μεγάλες ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, η Προεδρική Συμφωνική του Κρεμλίνου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Οξφόρδης, η Κρατική Συμφωνική της Κύπρου, η Boston Pops, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων κ.α.
Έλαβε μέρος στην λαμπαδηδρομία και στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και στις τελετές έναρξης και λήξης των Special Olympics 2010 οπου τραγούδησε τον Ολυμπιακό Υμνο μαζί με τον διάσημο Ιταλό τενόρο Vittorio Grigolo. Επίσης έχει συμμετοχή σε δύο ταινίες του Walt Disney: στην “Εσμεράλντα” όπου τραγούδησε το ομώνυμο τραγούδι, και στην ταινία “Μαλλιά κουβάρια” την ιστορία της Ραπουνζέλ, όπου έχει μεταγλωττίσει όλο τον ρόλο της κακιάς Γκόθελ.
Τον Αύγουστο του 2015 ορκίστηκε Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού στην Υπηρεσιακή κυβέρνηση. Το 2024 έλαβε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του York της Μεγάλης Βρετανίας για την προσφορά της στον Πολιτισμό της χωρας μας και εχει τιμηθεί από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας Αίγυπτο επίσης για την πορεία της και την προσφορά της στον Πολιτισμό.
Μέσα από το θέμα phós η ομάδα του TEDxLamia επιχειρεί να αναδείξει εκείνες τις ιδέες, τις πράξεις και τις αφηγήσεις που λειτουργούν ως μικρές ή μεγάλες εστίες φωτός ικανές να εμπνεύσουν, να αφυπνίσουν, να κατευθύνουν.
Οι ομιλητές/τριες της εκδήλωσης θα δώσουν το… phós για την ανάδειξη των παραπάνω μέσα από τον δικό τους κλάδο, τη δική τους οπτική ή ακόμη και το δικό τους βίωμα!
Δες αναλυτικά τα βιογραφικά των ομιλητών εδώ & ακολούθησε το TEDxLamia για να μη χάσεις στιγμή από το πιο συναρπαστικό event της πόλης!








