tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2026, 18:00

Π. Μαρινάκης: Τα λεφτά πρώτα βρίσκονται και μετά δίνονται – Αυτά που ακούσατε θα τα δείτε να εφαρμόζονται

Σπύρος ΚαρανάσιοςΣπύρος Καρανάσιος

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το tvstar.gr στα
αγαπημένα σου στη Google

Για το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για παρεμβάσεις που στηρίζονται σε δημοσιονομικό χώρο ο οποίος δημιουργήθηκε από την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Παράλληλα, απάντησε στην κριτική κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, στις αιτιάσεις για προεκλογικές παροχές, αλλά και στις πολιτικές αντιπαραθέσεις γύρω από τους Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στη λεγόμενη woke ατζέντα και στα σχολικά βιβλία.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι τα νέα μέτρα για το 2027 ανέρχονται σε περίπου 1,25 δισ. ευρώ, ενώ μαζί με τις παρεμβάσεις στην ενέργεια και μέτρα που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί φτάνουν τα 2,2 δισ. ευρώ. Τόνισε ότι τα χρήματα «δεν φύτρωσαν, ούτε είναι δανεικά από τα παιδιά μας ή τις επόμενες γενιές», αλλά προέκυψαν από μια πολιτική που αύξησε τις επενδύσεις, τις εξαγωγές και την απασχόληση. Όπως είπε, η κυβέρνηση «πρώτα βρίσκει τα λεφτά» και στη συνέχεια τα επιστρέφει στην κοινωνία, ενώ υπογράμμισε ως δεύτερη βασική διαφορά ότι όσα εξαγγέλθηκαν «θα τα δείτε να εφαρμόζονται», αφού θα κοστολογηθούν και θα νομοθετηθούν.

Απαντώντας στις αιτιάσεις των επιχειρήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε πολύ υψηλότερη φορολογία και σταδιακά τη μείωσε, τόσο για τις ατομικές επιχειρήσεις όσο και για τα νομικά πρόσωπα. Επισήμανε ακόμη τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος, τη σταδιακή μείωση της προκαταβολής φόρου, τις πρόσθετες χρηματοδοτήσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την προοπτική μείωσης του ενεργειακού κόστους έως και 30% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους αγρότες, σημειώνοντας ότι το αφορολόγητο αυξάνεται έως τις 20.000 ευρώ, ενώ υπενθύμισε τις μειώσεις ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές, το φθηνότερο αγροτικό ρεύμα και τη μόνιμη επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο. Για τους τρίτεκνους υπογράμμισε ότι το αφορολόγητο έως τις 20.000 ευρώ σημαίνει μηδενικό φόρο από 29%, χαρακτηρίζοντας την παρέμβαση σημαντική, ενώ τόνισε ότι η πολιτική στήριξης της οικογένειας αφορά πλέον και όσους έχουν ένα ή δύο παιδιά. Ειδική αναφορά έκανε επίσης στον «κουμπαρά» με τη στήριξη του κράτους που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για κάθε παιδί που γεννιέται.

Απορρίπτοντας την κριτική ότι οι εξαγγελίες αποτελούν προεκλογικές παροχές, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Θα το δεχόμουνα αυτό, αν τα μέτρα αυτά δεν ήταν συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων και νομοθετήσεων» και σημείωσε ότι τα μέτρα αποτελούν συνέχεια μιας πολιτικής που εφαρμόζεται σταδιακά και όχι μια εφάπαξ προεκλογική παροχή. «Όσο θα έχουμε μία κυβέρνηση στη χώρα που ακολουθεί τη σωστή σειρά και όχι τη σειρά των “λεφτόδεντρων” και του “λεφτά υπάρχουν”, τόσο θα ακούμε χρόνο με τον χρόνο τέτοια μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πολιτικό σκέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε τον Αντώνη Σαμαρά ως πρώην πρωθυπουργό που, όπως τόνισε, «κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «μέχρι να κάνει κόμμα» δεν αποτελεί πολιτικό αντίπαλο της ΝΔ. Παράλληλα, απέρριψε τις επικρίσεις για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, παραπέμποντας στα Rafale, τις Belharra, τα F-16 και τα F-35, αλλά και στις συμφωνίες για ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία και τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό.

Έντονη ήταν η τοποθέτησή του και για τη woke ατζέντα. Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν την υπηρετεί και κατηγόρησε όσους χαρακτηρίζουν «ακραίο» ή «ακροδεξιό» όποιον εκφράζει επιφυλάξεις για συγκεκριμένα ζητήματα ότι τελικά «τροφοδοτούν την ακροδεξιά». Σε ό,τι αφορά τα σχολικά βιβλία, σημείωσε ότι εφόσον διαπιστωθεί «αστοχία» ή περιεχόμενο που δημιουργεί διχαστικό κλίμα, αυτό θα πρέπει να επανεξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή, τονίζοντας ότι στα βιβλία του Δημοτικού απαιτείται «ευαισθησία προς όλες τις κατευθύνσεις και προσοχή».

Κλείνοντας, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υιοθετήσει μια ατζέντα που μιλά για περισσότερα από δύο φύλα ή για «γονέα 1» και «γονέα 2», χαρακτηρίζοντάς την «βαθύτατα επικίνδυνη» και διχαστική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης τον Αύγουστο στο «Ελ. Βενιζέλος», ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια επιβάτες
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/09/2026, 19:30 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης τον Αύγουστο στο «Ελ. Βενιζέλος», ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια επιβάτες

Μαραθώνας: Αναβολή στη δίκη για την υπόθεση της 68χρονης που φέρεται να έθαψε τη μητέρα της
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/09/2026, 19:00 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Μαραθώνας: Αναβολή στη δίκη για την υπόθεση της 68χρονης που φέρεται να έθαψε τη μητέρα της

Τροχαία Αττικής: Συνελήφθησαν 40 οδηγοί για 6.994 παραβάσεις – 17 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/09/2026, 18:30 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Τροχαία Αττικής: Συνελήφθησαν 40 οδηγοί για 6.994 παραβάσεις – 17 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ

Συνελήφθη 33χρονος πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών για μαστροπεία –  Έπεισε δύο 16χρονες να εκδίδονται
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/09/2026, 17:30 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη 33χρονος πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών για μαστροπεία – Έπεισε δύο 16χρονες να εκδίδονται

Κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε Αττική, Κρήτη και άλλες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/09/2026, 17:00 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε Αττική, Κρήτη και άλλες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές

Εξειδίκευση των μέτρων: Μείωση φόρων για ελ. επαγγελματίες – Τι κερδίζουν συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/09/2026, 16:23 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Εξειδίκευση των μέτρων: Μείωση φόρων για ελ. επαγγελματίες – Τι κερδίζουν συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες

15χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε συνομήλικό του – Δικογραφία και σε βάρος των γονιών του
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/09/2026, 13:03 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

15χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε συνομήλικό του – Δικογραφία και σε βάρος των γονιών του

Πυρκαγιά στην Κόνιτσα: Καλύτερη η εικόνα, σε δύσβατη περιοχή με χαράδρες οι φλόγες – Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/09/2026, 08:26 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά στην Κόνιτσα: Καλύτερη η εικόνα, σε δύσβατη περιοχή με χαράδρες οι φλόγες – Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Μητρώο Έντυπου & Ηλεκτρονικού Τύπου - ΜΗΤ 232408
Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2026 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR