Μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο – Εκκενώθηκαν οικίες

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Ανεξέλεγκτα εξακολουθεί να καίει η φωτιά στην περιοχή Παξιμάδα ΝΔ της Καρύστου. Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 32 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 20ης ΕΜΟΔΕ, 10 πυροσβεστικά οχήματα, 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Πρόκειται για μία μικρή χερσόνησο, στην οποία βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια, οι ένοικοι των οποίων δεν βρίσκονται μέσα, μετά την εντολή εκκένωσης. Οι άνεμοι είναι δυνατοί περί τα 6 μποφόρ συνοδευόμενοι από ριπές μεγάλης εντάσεως.
Για την αντιμετώπισή της φωτιάς στην Κάρυστο αρχικά κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 32 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 20ης ΕΜΟΔΕ, 10 πυροσβεστικά οχήματα, 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν οι διοικητές της πυροσβεστικής Χαλκίδας, Εύβοιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς, Κ. Πνευματικός, ο δήμαρχος Καρύστου Λ.Ραβιόλος, αντιδήμαρχοι, υπάλληλοι των ΟΤΑ και εθελοντικές ομάδες.








