Πέθανε ο 20χρονος που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί στο Άργος: Προηγουμένως είχαν κριθεί προφυλακιστέοι

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Πέθανε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο 20χρονος από το Άργος που είχε τραυματιστεί βαρύτατα κατά την διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης
Οι δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ νωρίτερα το Σάββατο είχαν κριθεί προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οδηγήθηκαν στη φυλακή.
Αντιμετώπιζαν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, στην απολογία τους ενώπιον του ανακριτή, αντέκρουσαν τα βασικά στοιχεία της κατηγορίας, ενώ τόνισαν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν. Παράλληλα, αμφισβήτησαν τον ενδεχόμενο δόλο και επέμειναν πως πυροβόλησαν για εκφοβισμό.
Από την πλευρά της οικογένειας, η μητέρα του 20χρονου έχει δηλώσει ότι ο γιος της είναι άτομο με αυτισμό και ποσοστό αναπηρίας 89%, αντιμετωπίζοντας σοβαρές δυσκολίες στην επικοινωνία. Όπως ανέφερε, ο νεαρός πήρε κρυφά το αυτοκίνητο ενώ εκείνη κοιμόταν, προκειμένου να πάει για μπάνιο, εκτιμώντας ότι δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, επειδή πανικοβλήθηκε, καθώς είχε ξεχάσει στο σπίτι το δίπλωμα οδήγησής του.
Ο 20χρονος νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ.
protothema.gr








