Φθιώτιδα: Χασισοφυτεία με 4.670 δενδρύλλια και κέρδος 9 εκατομμύρια ευρώ – 3 συλλήψεις (φωτο-video)

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Οι εμπεριστατωμένες έρευνες και η αξιοποίηση κατάλληλων και συνδυαστικών στοιχείων αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τριμήνου, στη συστηματική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο με φυσική κάλυψη, αποσκοπώντας στη συγκομιδή και ακολούθως στη διακίνηση της για την αποκόμιση μεγάλου οικονομικού οφέλους.
Για τον τερματισμό της δράσης τους, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση πρωινές ώρες χθες, Παρασκευή 10 Ιουλίου, σε δασική περιοχή του όρους Καλλιδρομίου στο Νομό Φθιώτιδας, από ανωτέρω αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και λοιπών ενισχυτικών δυνάμεων των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, εντός της φυτείας, κατά τη διάρκεια της κατάκλισης τους στις σκηνές εντός των χώρων καλλιέργειας, 50χρονος Έλληνας και 2 αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 38 ετών, αντίστοιχα, μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και κατά περίπτωση παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.


Η φυτεία εκτείνονταν σε απόκρημνη και δύσβατη δασική περιοχή, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο με πυκνή βλάστηση και φυσική συγκάλυψη, σε επίπεδα, συνολικής έκτασης περίπου 25 στρεμμάτων, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά 4.670 δενδρύλλια κάνναβης, κυμαινόμενου ύψους έως 1,8 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.



Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
3 αυτοσχέδια αποξηραντήρια, προς αποξήρανση και αποθήκευση της συγκομιζόμενης ποσότητας κάνναβης,
σκηνές με εξοπλισμό διαβίωσης των δραστών (είδη ρουχισμού και διατροφής),
αυτοσχέδια υδατοδεξαμενή για την άρδευση της ανωτέρω φυτείας,
φωτοβολταϊκό πάνελ, για την παροχή ρεύματος,
ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -412- γραμμαρίων,
1 πιστόλι ZASTAVA,
2 γεμιστήρες,
22 φυσίγγια,
7- κινητά τηλέφωνα,
Το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων,
πλήθος εργαλείων και
αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός.
Τέλος, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν θα έφταναν τα 9.000.000 ευρώ, ενώ όπως προέκυψε οι αλλοδαποί συλληφθέντες στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων στη Χώρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας.
https://www.youtube.com/shorts/3FQt4CvVDSI








