tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2026, 15:29

Συνάντηση του Υφ. Δικαιοσύνης Ι.Μπούγα με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ε. Τουρνά

Βίκυ ΚαραβέληΒίκυ Καραβέλη

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το tvstar.gr στα
αγαπημένα σου στη Google

Η ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας της Φωκίδας, η επιχειρησιακή ετοιμότητα των πυροσβεστικών υπηρεσιών και η υλοποίηση έργων που ενδυναμώνουν την πολιτική προστασία του νομού αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που είχε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φωκίδας, Ιωάννης Μπούγας, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας για την ενίσχυση της θωράκισης της Φωκίδας απέναντι στις προκλήσεις που δημιουργεί η κλιματική κρίση, με δεδομένο ότι η περιοχή διαθέτει εκτεταμένες δασικές εκτάσεις, σημαντικό φυσικό πλούτο και υποδομές ιδιαίτερης σημασίας, ενώ φιλοξενεί και τον παγκόσμιας εμβέλειας Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική αποτίμηση της υφιστάμενης επιχειρησιακής εικόνας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, ενώ συζητήθηκαν οι ανάγκες που υπάρχουν τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεχνικά μέσα, με στόχο τη διατήρηση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη αποτελεί η ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Φωκίδα με δέκα νέους Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων, στο πλαίσιο της πρόσφατης προκήρυξης για την πρόσληψη εξακοσίων (600) πυροσβεστών σε όλη τη χώρα. Η στελέχωση αυτή αναμένεται να ενισχύσει ουσιαστικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες των υπηρεσιών του νομού, συμβάλλοντας στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση περιστατικών.

Ξεχωριστή θέση στη συζήτηση κατείχε το ζήτημα της πρόληψης, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής στρατηγικής για την πολιτική προστασία. Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η σημασία της αυστηρής εφαρμογής των προβλεπόμενων ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα, καθώς και η ανάγκη διαρκούς συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών, ώστε να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Σημαντικό μέρος της συνάντησης αφιερώθηκε στην αναβάθμιση του εξοπλισμού των πυροσβεστικών υπηρεσιών μέσω του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» και των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η ανανέωση του στόλου αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την αποτελεσματική ανταπόκριση των δυνάμεων πρώτης γραμμής στις ολοένα και πιο απαιτητικές συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη ενταχθεί στον στόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φωκίδας:

• ένα Van Sprinter 4×4,

• ένα Van Vito 4×2,

• ένα Pick-up Isuzu D-Max 4×4,

• δύο οχήματα Citroen Berlingo MPV,

• ένα SUV Kia Sportage 4×4.

Παράλληλα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραλαβή ενός ακόμη σημαντικού επιχειρησιακού μέσου, ενός υδροφόρου οχήματος Iveco Daily χωρητικότητας 1.000 λίτρων, το οποίο θα ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες άμεσης επέμβασης, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα κρίσιμα στάδια εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς.

Εκτενής αναφορά έγινε και στην πρόοδο των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την ανάπτυξη σύγχρονων συστημάτων έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιών. Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα που έχει καταθέσει ο ανάδοχος του έργου, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η πλήρης λειτουργία του πυλώνα πυρανίχνευσης στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών.

Πρόκειται για ένα έργο υψηλής προστιθέμενης αξίας, καθώς αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες για την έγκαιρη ανίχνευση καπνού και πυρκαγιών, ενισχύοντας την προστασία ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας και ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η λειτουργία του συστήματος αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τον χρόνο απόκρισης των αρμόδιων υπηρεσιών και να συμβάλει καθοριστικά στην αποτροπή σοβαρών κινδύνων.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας, Ιωάννη Μπούγα, με στόχο τη συνεχή ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της περιοχής και την προώθηση όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων που θα θωρακίσουν ακόμη περισσότερο τη Φωκίδα.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος, των οικισμών και της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Φωκίδας αποτελεί σταθερή προτεραιότητα. Η

διαρκής αναβάθμιση των μέσων, η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων συνθέτουν τις βασικές προϋποθέσεις για μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Την συμπαράστασή του εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος «Ησίοδος» προς τους αγρότες και τους κατοίκους της Λοκρίδας για την πρόσφατη πυρκαγιά
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
03/07/2026, 13:23 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Την συμπαράστασή του εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος «Ησίοδος» προς τους αγρότες και τους κατοίκους της Λοκρίδας για την πρόσφατη πυρκαγιά

ΔΕΑΥΛ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αποκατάσταση ζημιών
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
03/07/2026, 12:22 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΑΥΛ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αποκατάσταση ζημιών

Greek Space Tech Forum 2026:  7 & 8 Ιουλίου στο Ωδείο Αθηνών
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
03/07/2026, 11:36 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Greek Space Tech Forum 2026: 7 & 8 Ιουλίου στο Ωδείο Αθηνών

Εργασίες του Δήμου Χαλκιδέων στη Δ.Ε. Ανθηδόνας
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
03/07/2026, 11:12 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Εργασίες του Δήμου Χαλκιδέων στη Δ.Ε. Ανθηδόνας

ACE-EX: Όταν αλλάζει η γεωργία, πρέπει να αλλάζουν μαζί της και οι δεξιότητες των ανθρώπων της
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
03/07/2026, 10:19 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ACE-EX: Όταν αλλάζει η γεωργία, πρέπει να αλλάζουν μαζί της και οι δεξιότητες των ανθρώπων της

ΥΠΑΑΤ: Σύσταση επιστημονικής ομάδας εργασίας για τα μελισσοκομικά προϊόντα
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
03/07/2026, 10:04 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΑΑΤ: Σύσταση επιστημονικής ομάδας εργασίας για τα μελισσοκομικά προϊόντα

Στη συνάντηση με θέμα τη διαχείριση των υδάτων, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμαρχος κ. Π. Ταγκαλής
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
03/07/2026, 09:40 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στη συνάντηση με θέμα τη διαχείριση των υδάτων, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμαρχος κ. Π. Ταγκαλής

Ακυρώνεται η παράσταση «Η Αλίκη στη Χώρα των Ψαριών»
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
02/07/2026, 15:43 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ακυρώνεται η παράσταση «Η Αλίκη στη Χώρα των Ψαριών»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Μητρώο Έντυπου & Ηλεκτρονικού Τύπου - ΜΗΤ 232408
Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2026 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR