Γνωστοί στο Ελληνικό FBI οι ληστές της Κάτω Τιθορέας. Επλέκονται και σε άλλες υποθέσεις. (video)

Η ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στην Κάτω Τιθορέα του δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας σήμανε το τέλος της δράσης της σπείρας που λήστευε τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ., ανατίναζε ΑΤΜ ενώ κάποια από τα μέλη συμμετείχαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος είχαν στοιχεία για τους ληστές και την δράση τους και μετά την ληστεία στην Κάτω Τιθορέα, κινητοποιήθηκαν άμεσα και λίγες ώρες μετά, κατάφεραν να εντοπίσουν το δεύτερο όχημα διαφυγής τους, κοντά στο Αλεποχώρι. Ακολούθησε καταδίωξη, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και πέρασαν χειροπέδες στους επιβάτες.
Μέσα στο όχημα, εκτός από τους 4 ληστές ήταν και μία γυναίκα, η οποία είχε πάρει τους συνεργούς της από το σημείο που είχαν αφήσει το πρώτο όχημα που χρησιμοποίησαν, κοντά στο Ζεμενό Βοιωτίας.
Οι δράστες ήταν βαριά οπλισμένοι, ωστόσο αντιλαμβανόμενοι την αποφασιστικότητα των αστυνομικών, προτίμησαν να παραδοθούν.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν εκτός από την λεία της ληστείας, πάνω από 200.000 ευρώ, βαρύς οπλισμός, τέσσερις χειροβομβίδες, ένα καλάσνικοφ, ένα αυτόματο Scorpion και τέσσερα πιστόλια.
Μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ, ενώ στη συνέχεια έγιναν 3 ακόμη προσαγωγές, μίας γυναίκας και 2 ανδρών, στην Αθήνα και το Λουτράκι.
Στα σπίτια τους βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν γεμιστήρες, πυροκροτητές, πολλά φυσίγγια, μάσκες και ρουχισμός που έχουν ενδεχομένως χρησιμοποιηθεί σε ληστείες.
Μέχρι τώρα, φαίνεται πως προκύπτει σίγουρα η εμπλοκή τους στην ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στις 4 Απριλίου 2025, στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, όπου με παρόμοιο τρόπο κράτησαν ομήρους πελάτες και υπαλλήλους για τουλάχιστον 15-20 λεπτά μέχρι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από την χρονοκαθυστέρηση.
Πώς έφτασαν τόσο γρήγορα στα ίχνη των δραστών οι αστυνομικοί;
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος είχαν στοιχεία για την δράση τους. Τους παρακολουθούσαν τους τελευταίους μήνες, έχοντας ταυτοποιήσει πως οι δύο από αυτούς συμμετείχαν σε επεισόδια στην Πάτρα.
Η ληστεία στην Κάτω Τιθορέα, κινητοποίησε τους αστυνομικούς του Ελληνικού FBI, εντόπισαν την γυναίκα που οδηγώντας το δεύτερο όχημα διαφυγής, πήγε στο Ζεμενό για να πάρει τους συνεργούς της, καταδίωξαν το όχημα και το ακινητοποίησαν στο Αλεποχώρι.
Για την υπόθεση μίλησε στο ΕΡΤ και στην Εκπομπή Συνδέσεις ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Η ληστεία αναστάτωσε την Κάτω Τιθορέα. Στην θέα των ληστών με τον βαρύ οπλισμό, οι κάτοικοι τρόμαξαν. Οι δηλώσεις που έκαναν αυτόπτες μάρτυρες στο Star Κεντρικής Ελλάδας είναι χαρακτηριστικές.
Δείτε το video:








