tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
Πέμπτη, 7 Μαΐου 2026, 16:30

Κυρ. Μητσοτάκης: Μόνη δύναμη σταθερότητας και προόδου η κυβέρνηση

Σπύρος ΚαρανάσιοςΣπύρος Καρανάσιος

«Είχα την ευκαιρία να επανεπιβεβαιώσω τη μεγάλη αναταραχή και ανησυχία που συνδέεται με τον πόλεμο που δεν έχει ολοκληρωθεί στο Ιράν, με σημαντικές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία. Αυτά τα οποία συζητούμε είναι πολύ σημαντικά, πρέπει να συναντιούνται με τις προσδοκίες, με τις φοβίες, τα προβλήματα των πολιτών. Πρώτο πρόβλημα είναι αυτό της παρατεταμένης ακρίβειας και περιμένουν από την κυβέρνησή μας συγκεκριμένα μέτρα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «οφείλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη συγκυρία, αποφεύγοντας μίζερη εσωστρέφεια». Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «είμαστε 7 χρόνια κυβέρνηση και σήμερα η ΝΔ καταγράφει ποσοστά υπεδιπλάσια του δεύτερου κόμματος» και «παραμένουμε η μόνη δύναμη σιγουριάς, ασφάλειας και προοπτικής που θέλει να κρατήσει την πατρίδα σε τροχιά προόδου και σε μια τρίτη τετραετία, κυρίως γιατί η ΝΔ έχει πολλά να κάνει για την Ελλάδα του 2030».

«Βασική αλλά όχι κύρια, όχι μοναδική αιχμή αυτής της προσπάθειας είναι η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Επίσημα ξεκινάει σήμερα. Εισηγητής στην αρμόδια επιτροπή θα είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει έναν πυρήνα 30 αλλαγών», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως αυτός ο κατάλογος δεν έχει εξαντληθεί πλήρως.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

«Η συνταγματική πρόβλεψη ότι κάθε κρατική δαπάνη θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά βιώσιμη. Ώστε ποτέ κανείς ξανά να μην πειραματιστεί με τις τύχες τις δικές μας και των παιδιών μας. Συνταγματική πρόβλεψη ότι το κράτος δεν μπορεί πλέον να επιβάλλει αναδρομικά φόρους. Προτείνουμε η προσιτή στέγη να καταγραφεί ως συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας. Στο δημόσιο να επανακαθοριστεί η έννοια της μονιμότητας με συνταγματική καθιέρωση της καθολικής αξιολόγησης. Πρέπει επιτέλους να αναθεωρήσουμε ξανά το άρθρο 86. Μόνο η ΝΔ είναι αυτή η οποία τολμά τώρα να το κάνει πράξη. Τρόπος επιλογής της δικαιοσύνης, όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής. Τολμηρά επίσης όσα προβλέπουμε για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Ξέρω ότι η έγνοια σας και η δική μου είναι πως θα ενισχύσουμε τον ρόλο του βουλευτή και θα θέσουμε κανόνες για τη λειτουργία των κομμάτων. Ξεχωριστή αξία έχει η συνταγματική κατοχύρωση της ελληνικής γλώσσας και σημαίας ως σύμβολα ενότητας του έθνους και του ελληνικού πολιτισμού. Μία μόνη θητεία, 6ετή, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αλλαγή του ορίου του εκλέγεσθαι από τα 25 στα 21, η επέκταση της επιστολικής ψήφου για όλους και όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Ρυθμίσεις όπως η ρητή κατοχύρωση της δυνατότητας ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων. Τοποθετήσεις που εξ αρχής απορρίπτουν τη συναίνεση στην προτείνουσα Βουλή βρίσκονται εκτός του πνεύματος του Συντάγματος. Ακόμα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά τον τρόπο αλλαγής των επικεφαλής των ανεξάρτητων αρχών με την εισήγηση ενός συμβουλίου εμπειρογνωμόνων. Μας άφησε δυσάρεστη γεύση αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες όταν το ΠΑΣΟΚ υπαναχώρησε από μία επί της αρχής συμφωνία ενώ την ίδια ώρα μιλούσε με την ελάσσονα αντιπολίτευση κοροϊδεύοντας και τις δύο πλευρές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Μέχρι το 2030 να έχουμε ξεριζώσει παθογένειες τις οποίες ενίοτε αντιμετωπίζαμε»

«Στην αρχή μίλησα για συνολική και θεσμική απάντηση γιατί ένα νέο Σύνταγμα απαντά στα ζητούμενα ενός σύγχρονου κράτους δικαίου. Απελευθερώνεται ένα μεταρρυθμιστικό κύμα ώστε μέχρι το 2030 να έχουμε ξεριζώσει παθογένειες τις οποίες ενίοτε αντιμετωπίζαμε κατά περίπτωση σποραδικά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Κράτος δικαίου είναι και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η στήριξη του εισοδήματος. Παραμένουν ακόμη πολλά πεδία που ζητούν να απαλλαγούν από κατάλοιπα ιδιότυπου παλαιοκομματισμού. Εμείς έχουμε το θάρρος να κοιτάξουμε αυτά τα προβλήματα κατάματα και όπου απαιτείται να πάρουμε αποφάσεις. Θεσμική ρήξη για ένα νέο καταστατικό χάρτη τον οποίο θέτουμε στην κρίση της κοινωνίας. Θα είναι αντικείμενο και της προεκλογικής αντιπαράθεσης των κομμάτων ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «δεν είναι τυχαία η αμηχανία, αφωνία, της αντιπολίτευσης στη συνταγματική αναθεώρηση». «Αδιαφορεί για την επόμενη ημέρα της χώρας. Η αποκλειστική της αγωνία φαίνεται να είναι πώς θα κατασκευάσει σενάρια για να ναρκοθετήσει την προσπάθεια της κυβέρνησης και το ήθος της παράταξής μας. Θέλω να συγχαρώ την ΚΟ για τη στάση της σχετικά με τις δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Ο καθαρός ουρανός δεν φοβάται αστραπές. Οι 13 βουλευτές μας άνοιξαν μόνοι τους το δρόμο για τη δικαίωση. Αυτός ο δρόμος πρέπει να είναι ταχύτατος, σαφής, απρόσκοπτος. Έκαναν το σωστό. Με την ίδια ταχύτητα έχει χρέος να κινηθεί και η Ευρωπαϊκη Εισαγγελία αποφεύγοντας επιλεκτικές διαρροές, διαρροές σε δόσεις, και διαψεύδοντας ότι εμπλέκεται στην κομματική διαπάλη. Περιμένω σύντομα να διαλυθούν οι σκιές πάνω από τα στελέχη μας. Όλοι οι βουλευτές μας θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών εφόσον το επιθυμούν. Χωρίς τελεσίδικες αποφάσεις ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Είμαστε μια γροθιά και προχωράμε σαν μία γροθιά. Δεν θα αφήσουμε τη Βουλή να μετατραπεί σε διαρκές δικαστήριο εντυπώσεων. Δεν είναι μόνο η ανεπάρκεια των άλλων κομμάτων που κάνει αναγκαία αυτή την αντίδραση, είναι και το χυδαίο δηλητήριο που αφήνουν με μόνο στόχο να ναρκοθετήσουν το ήθος αυτής της παράτασης. Δεν αναφέρομαι στους απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου μόνο. Αλλά και για το κόμμα μας, μαφία, συμμορία, εγκληματική οργάνωση. Το ποιος έχει το δίκιο με το μέρος του το μαρτυρεί η μάχη που δίνει ο Γ. Μυλωνάκης. Όποιος ξεπερνά τα όρια της ανθρωπιάς συντρίβει και εκείνα του ήθους. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα να κρατήσουμε τον τόπο στην τροχιά προόδου των τελευταίων ετών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι πολλές κατακτήσεις των τελευταίων ετών πρέπει να γίνουν απτά επιχειρήματα στο διάλογο με τους πολίτες.

«Έχουμε χρέος να μην κλείσουμε τα μάτια σε αδυναμίες, ούτε σε αστοχίες. Η ΚΟ να κινηθεί με τρεις βασικές αρχές. Πρώτον είναι τιμή ο τίτλος του βουλευτή αυτής της παράταξης. Δεύτερον θα πρέπει όλοι να είναι πάντα έτοιμοι να υπηρετήσουν από οποιαδήποτε θέση. Τρίτον η προσωπική επιτυχία του καθενός μας περνά μόνο μέσα από τη νίκη της ΝΔ. Να μην κρύψουμε λάθη. Είναι λεπτή η γραμμή που χωρίζει τον προβληματισμό από την εσωστρέφεια. Αυτή η γραμμή είναι κόκκινη. Θα συνεχίσω τις προσωπικές επαφές», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Οι βουλευτές να προτάσουν και το τι οφείλουν στην παράταξη. Ξέρω ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές η παρουσία στη βουλή τείνει να φθίνει. Είμαστε παρόντες στη βουλή έστω και αν το βλέμμα όλων στρέφεται στην επανεκλογή», συμπλήρωσε.

«Για να κερδίσουμε τρίτες συνεχόμενες εκλογές πρέπει να την ιδρώσουμε τη φανέλα και θα την ιδρώσουμε όλοι μαζί. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος. Το συνέδριό μας ευκαιρία να προβάλλουμε το συγκροτημένο σχέδιό μας για την Ελλάδα της 3ης τετραετίας. Έχει σημασία σε μια εποχή όπου ο τοξικός λόγος της απέναντι πλευράς θα ενταθεί. Κερδίσαμε δύο εκλογές όχι σε λογική σκληρής αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση. Κερδίσαμε επειδή μιλήσαμε στην κοινωνία, επειδή πείσαμε το 2023 ότι αυτά που είπαμε το 2019 τα κάναμε. Και το ’27 θα πρέπει να πούμε ότι και πάλι τα κάναμε και έχουμε αξιοπιστία να υλοποιήσουμε όσα λέμε. Δεν έχουμε λόγο να εγκλωβιστούμε σε σκληρό συγκρουσιακό λόγο με μια αντιπολίτευση που δεν έχει σχέδιο. Η αυτοκριτική είναι επιβεβλημένη, απαραίτητη. Είμαστε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να εξελισσόμαστε, να απαντάμε στα ερωτήματα της εποχής όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Συναντιούνται στη ΝΔ πολίτες από διαφορετικές αναζητήσεις και ιδεολογικές αναφορές. Και στις επόμενες εκλογές εμάς θα εμπιστευτούν όχι μόνο ως δύναμη σταθερότητας που είναι σημαντική. Έχουμε αποδείξει πως όταν θέλουμε μπορούμε να είμαστε και δύναμη ρήξης και ανατροπής», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κλείνει προσωρινά, την Παρασκευή 8 Μαϊου, η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/05/2026, 18:30 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνει προσωρινά, την Παρασκευή 8 Μαϊου, η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού

Κρήτη: Σχεδόν 270 διασώσεις από το Λιμενικό μέσα στο τελευταίο 24ωρο στο Ηράκλειο
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/05/2026, 18:00 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Κρήτη: Σχεδόν 270 διασώσεις από το Λιμενικό μέσα στο τελευταίο 24ωρο στο Ηράκλειο

Οργισμένη στην κηδεία η αδερφή του 21χρονου Νικήτα στο Ηράκλειο – Φώναζε μαζί με συγγενείς σε αστυνομικούς
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/05/2026, 17:30 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Οργισμένη στην κηδεία η αδερφή του 21χρονου Νικήτα στο Ηράκλειο – Φώναζε μαζί με συγγενείς σε αστυνομικούς

Σοβαρός τραυματισμός 12χρονου σε τροχαίο με πατίνι στον Ασπρόπυργο
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/05/2026, 17:00 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρός τραυματισμός 12χρονου σε τροχαίο με πατίνι στον Ασπρόπυργο

Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας-Γαλλίας: Eνυπωσιακή άσκηση Ειδικών Δυνάμεων–Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (video)
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/05/2026, 16:00 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας-Γαλλίας: Eνυπωσιακή άσκηση Ειδικών Δυνάμεων–Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (video)

H Eλληνική Αμυντική Βιομηχανία γράφει ιστορία, αναγκαία η σύσταση Υπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας. ΣΕΚΠΥ (video)
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/05/2026, 15:50 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

H Eλληνική Αμυντική Βιομηχανία γράφει ιστορία, αναγκαία η σύσταση Υπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας. ΣΕΚΠΥ (video)

Ελένη Φωκά: Συγκλονίζει η ηρωϊδα δασκάλα για την απελευθέρωση της Κύπρου (video)
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/05/2026, 11:47 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ελένη Φωκά: Συγκλονίζει η ηρωϊδα δασκάλα για την απελευθέρωση της Κύπρου (video)

Συνταξιούχος της ΔΕΗ ξεγελάστηκε από απατεώνες που προσποιήθηκαν υπάλληλους της ΔΕΔΔΗΕ-  Tου άρπαξαν 400 χρυσές λίρες, 60.000 ευρώ και χρυσά ρολόγια
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
06/05/2026, 22:00 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Συνταξιούχος της ΔΕΗ ξεγελάστηκε από απατεώνες που προσποιήθηκαν υπάλληλους της ΔΕΔΔΗΕ- Tου άρπαξαν 400 χρυσές λίρες, 60.000 ευρώ και χρυσά ρολόγια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Μητρώο Έντυπου & Ηλεκτρονικού Τύπου - ΜΗΤ 232408
Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2026 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR