Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας: “1821-1826 Συν-έξοδοι: Διαδρομές αντίστασης – Πορεία προς τη μεγάλη έξοδο” (video)

Στη Λαμία, το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας παρουσίασε μια επετειακή εκδήλωση μνήμης με τίτλο «1821–1826 Συν–Έξοδοι: Διαδρομές Αντίστασης – Πορεία προς τη Μεγάλη Έξοδο».
Η παράσταση ανέδειξε σημαντικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης, με έμφαση στη μορφή του Αθανάσιος Διάκος και τη θυσία του στη Μάχη της Αλαμάνας.
Η αφήγηση κορυφώθηκε με τη δραματοποιημένη αναφορά στη Έξοδος του Μεσολογγίου, ένα από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα του Αγώνα, που ενέπνευσε και τον Διονύσιος Σολωμός στο έργο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι».
Η εκδήλωση περιλάμβανε ζωντανή παραδοσιακή μουσική, χορούς και θεατρικά δρώμενα, μεταφέροντας στο κοινό το διαχρονικό μήνυμα της ελευθερίας και της συλλογικής μνήμης.
Στο επίκεντρο της βραδιάς βρίσκεται ο εμβληματικός ήρωας της Ρούμελης, Αθανάσιος Διάκος. Η θυσία του στη μάχη της Μάχη της Αλαμάνας, στις 23 Απριλίου 1821, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο ανδρείας και αυταπάρνησης.
Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Γ. Κυράτζη, καθώς και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Π. Παπαϊωάννου, υπογράμμισαν τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της πολιτιστικής συνέχειας.
Την εκδήλωση παρουσίασε η Παρουσιάστρια και ραδιοφωνική Παραγωγός Χρυσάνθη Καραγιάννη.








