Πασχαλόγιορτα 2026 στην Υπάτη

Ο Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες», σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στα «Πασχαλόγιορτα 2026».
Θρησκευτικές γιορτές από την πλούσια ιστορία της Πόλης μας. Έθιμα που συνδέονται με τα αρχαία ελληνορωμαϊκά Ροζάλια, το Βυζάντιο και από κει τα νεότερα χρόνια της ιστορίας μας με τους αρματωλούς και τους κλέφτες να συναντιούνται στο μυθικό βουνό της Οίτης, στην σπηλιά της Αρσαλής. Δρώμενα μοναδικά στην Φθιώτιδα που σε καλούν να γίνεις «κοινωνός» τους τραγουδώντας «Τώρα Μεγάλη Πασχαλιά, τώρα καλός ο χρόνος…».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
- 11 Απρίλιου 2026, Μεγάλο Σάββατο, 11:00
Πασχαλιάτικο παιδικό εργαστήρι για παιδιά (Ίδρυμα Ρούσκα)
- 12 Απριλίου 2026, Κυριακή του Πάσχα, 18:30
Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Υπάτης – Κάψιμο Ιούδα – Χορός της Αγάπης
Πασχαλιάτικοι Χοροί της Υπάτης από τους «ΑΙΝΙΑΝΕΣ», στην πλατεία Αινιάνων
Παραδοσιακό Πανηγύρι με ζωντανή ορχήστρα (Γιάννης Καραστάμος-κλαρίνο, Σάκης Γκούρλιας-πλήκτρα, Θοδωρής Ράμμος-ντραμς, Νίκος Χονδραλής-τραγούδι)
- 15 Απριλίου 2026, Τετάρτη του Πάσχα
Ανάβαση ανδρών στη σπηλιά της Αγίας Ιερουσαλήμ (Αρσαλή)
Εσπερινός – Διανυκτέρευση
- 16 Απριλίου 2026, Πέμπτη του Πάσχα
Υποδοχή Αρσαλιωτών στη θέση “Περιβόλια” (12:00)
Αγιασμός – πλατεία Αινιάνων 15:00
Χορός Αρσαλιωτών με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του Νίκου Χονδραλή
(με την υποστήριξη της οικογένειας Γεωργίου Ρούσκα) – Πλατεία Αινιάνων 19:30









