“Ναι” στο δημόσιο πανεπιστήμιο – Επιφυλακτικοί οι πολίτες για ιδιωτικό στη Λαμία (video)

Η συζήτηση για την ίδρυση πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα έχει ανοίξει ξανά, με φόντο και το ενδεχόμενο δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Θετικοί στην προοπτική ίδρυσης πανεπιστημίου στη Λαμία εμφανίζονται οι πολίτες που μίλησαν στην κάμερα του STAR. Οι περισσότεροι ωστόσο τονίζουν πως η περιοχή έχει ανάγκη από ένα δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα, που θα δώσει ώθηση στην τοπική ανάπτυξη και θα κρατήσει νέους ανθρώπους στην περιοχή.
Την ίδια στιγμή εκφράζουν επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο λειτουργίας ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου, σημειώνοντας ότι το υψηλό κόστος σπουδών θα αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο για πολλές οικογένειες. Παράλληλα, αρκετοί θεωρούν ότι η Λαμία ίσως δυσκολευτεί να προσελκύσει επαρκή αριθμό φοιτητών για να στηριχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα.
Το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες είναι σαφές: η διεκδίκηση για τη δημιουργία ενός δημόσιου πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα θα πρέπει να συνεχιστεί, καθώς θεωρούν ότι αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής.








