Κοντά στο Πάρκο Ελευθερίας η ανέγερση κτηρίου των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας

Την έγκριση χρηματοδότησης για κατασκευή των νέων Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης περιμένει μέσα στο καλοκαίρι η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, όπως έκανε γνωστό στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Προϋπόθεση για την έγκριση είναι να έχουν ωριμάσει οι απαιτούμενες μελέτες και να έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες άδειες. Το οικόπεδο που έχει επιλεγεί είναι στην περιοχή του Πάρκου Ελευθερίας.
Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του πολυπόθητου κτηρίου των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Χαλκίδα, όπως γνωστοποίησε η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ζήτησε αρχικά από τα μέλη τη σημειακή τροποποίηση του σχεδίου πόλεως για το Οικοδομικό Τετράγωνο (Ο.Τ.) 1064, στην περιοχή του Πάρκου Ελευθερίας κάτι που αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων.
Επίσης, κατά την ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει ο Δήμος σε αίτημα παραχώρησης του οικοπέδου στο Ο.Τ. 1064 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Το έργο κατασκευής του νέου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Σ.Β.Α.Α. του Δήμου Χαλκιδέων, με στόχο την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027. Για το έργο έχει ήδη εγκριθεί η κτιριολογική μελέτη, είναι έτοιμη και η αρχιτεκτονική μελέτη, ενώ είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση και των υπόλοιπων απαιτούμενων μελετών, εκτιμώντας ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχει ωρίμανση μελετών, ώστε να προχωρήσει και η έγκριση της χρηματοδότησης.
Επιπλέον, όπως σημείωσε, στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου προβλέπεται στον ίδιο χώρο να κατασκευαστεί και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Χαλκίδας.








