Μειώσεις παραγγελιών και ανατιμήσεις φέρνει στη χώρα μας ο πόλεμος

Σε μειώσεις παραγγελιών στις βιοτεχνίες ένδυσης και υπόδησης περνά ο εμπορικός κόσμος μετά και την έναρξη του πολέμου στην Μέση Ανατολή. Οι εταιρείες που προμηθεύουν με πρώτες ύλες και διάφορα προϊόντα την εστίαση, ήδη ανακοινώνουν στους πελάτες τους ότι θα υπάρξουν ανατιμήσεις. Το φλέγον όμως ζήτημα για τις επιχειρήσεις είναι η ενέργεια και γι’ αυτό ζητούν από τον πρωθυπουργό άμεσα να προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Οι πρώτες επιπτώσεις από την έναρξη του πολέμου στην Μέση Ανατολή άρχισαν να διαφαίνονται στην αγορά. Το οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, μετά τον κόβιντ, δυσκολεύει πιο πολύ για επαγγελματίες και καταναλωτές. Στο εμπόριο οι επαγγελματίες προσπαθούν να μειώσουν τις παραγγελίες τους, ενώ οι πολίτες αγοράζουν με κάθε επιφυλακτικότητα.
Όσον αφορά στην εκπτωτική περίοδο αυτή κινήθηκε κατά 40% πιο κάτω σε σχέση με πέρυσι.
Στην εστίαση το καμπανάκι χτύπησε με τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, όπως μας περιγράφει την κατάσταση ο πρόεδρος της Εστίασης Ξένιος Ζευς, Βασίλης Ευθυμίου.








