Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο της 14χρονης Κυριακής Ζανιά στο νοσοκομείο της Λαμίας. (video)

Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας η δίκη για τον θάνατο της Κυριακής Ζανιά, στο νοσοκομείο της Λαμίας στις 4 Δεκεμβρίου του 2021.
Το 14χρονο κορίτσι νοσούσε από κορονοϊό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας και μετά τις πρώτες εξετάσεις, παρέμεινε για περισσότερες από 4 ώρες στο κοντέινερ που είχε εγκατασταθεί στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Η κατάστασή της επιδεινώθηκε και το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφυγε από την ζωή.
Κατηγορούμενοι για τον θάνατο του κοριτσιού είναι 2 γιατροί του νοσοκομείου και η κατηγορία που τους βαραίνει είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας διά παραλείψεως.
Η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Ιουνίου του 2026, γιατί απουσίαζε ο ένας από τους συνηγόρους των γιατρών, ο κύριος Βασίλης Καπερνάρος, που βρίσκεται στην Λάρισα για την δίκη της τραγωδίας των Τεμπών.
Ο δεύτερος συνήγορος τους πάντως Κώστας Φαρμάκης, τόνισε πως οι πελάτες του ήθελαν να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η δίκη ώστε να δικαιωθεί η Κυριακή, αλλά και οι γιατροί που δεν έχουν καμία ευθύνη.
Ο κύριος Θρασύβουλος Κονταξής είναι ο συνήγορος της οικογένειας της Κυριακής και τόνισε πως περιμένουν την ηθική δικαίωση.
Δείτε το video:







