«Υπάρχει πρόληψη για την νόσο Alzheimer;»: Ενημερωτική Ομιλία για την Άνοια στη Θήβα

Ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, την Εταιρεία Maggioli και την Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει πρόληψη για την νόσο Alzheimer;», με στόχο την ευαισθητοποίηση και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού για την άνοια – ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα δημόσιας υγείας της εποχής μας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λουκά Μπέλου 1).
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Δρ.Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος- ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer, η οποία θα παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση της νόσου στη χώρα μας και τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, τις προκλήσεις για ασθενείς και φροντιστές, καθώς και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και υποστήριξης.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το καινοτόμο πρόγραμμα «ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ– Δημιουργία και Πιλοτική Λειτουργία Δικτύου “Γυμναστηριών Μνήμης”» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεματικών Δωρεών για την Υγιή Γήρανση του Ιδρύματος Μποδοσάκη, που συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.
Καλούνται πολίτες, επαγγελματίες υγείας, φροντιστές και κάθε ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, να ενημερωθούν για την άνοια και να συμμετάσχουν σε έναν ουσιαστικό διάλογο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες στο 22620 24224 (ΚΑΠΗ – Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας Δήμου Θηβαίων), σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.









